Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’u kabul etti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’u kabul etti. Taçoy, Ermenek ve Soma’da yaşanan maden kazaları nedeniyle üzüntülerini dile getirerek başladığı konuşmasında, Kıbrıs’ın kalkınması ve gelişmesinden Türkiye’nin önemli rolü olduğunu vurgulayarak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi Kıbrıs’a davet etti.

Kıbrıs Halkının büyük şehirlere göçünü engellemek için göç yaşanan yerlerde istihdamı sağlamak için Türkiye’’den özellikle esnaf ve sanatkârların eğitimi konusunda destek isteyen Bakan Taçoy, bu sayede iş gücü eksikliğinin ortadan kalkacağını ve verimliliğinin artacağını belirtti.

Bakan Taçoy, Kıbrıs Halkının en büyük geçim kaynaklarından biri olan küçükbaş hayvancılık ve tarımcılığın desteklenmesinin de şart olduğunu ve bu konuda ellerinden gelen tüm desteği Kıbrıs halkına sağladıklarını Türkiye’den de destek istediklerini belirtti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kabulde yaptığı konuşmada Bakan Taçoy’un taleplerini dikkatle dinlediğini, taleplere ilişkin bakanlar kuruluna en kısa sürede bilgi vereceğini, tarımsal desteklerle ilgili talebi de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanına ileteceğini belirtti. Bakan Zeybekci, Türkiye ile Kıbrıs’ın karşılıklı yatırım potansiyelinin arttırılması gerektiğini ve bunun içinde her türlü teşvik ve desteğin, Türkiye’de ve Kıbrıs’ta iş yapmak isteyen firmalara sağlanacağını vurguladı.

Bakan Zeybekci, Kıbrıs’da yatırım yapan Türk firmalarının ve Türkiye’de yatırım yapan Kıbrıslı firmaların hem Türkiye’de hem de Kıbrıs’ta desteklenmesi gerektiğini, hem Türk hem de Kıbrıslı yatırımcıların vergiden muaf tutulması gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti: "Bunu her iki tarafta uygularsa istihdamının artmasında gözle görülür gelişmeler kaydedilir. Türkiye- Kıbrıs arasında yapılacak su boru hattı ile Tarımcılığın şaha kalkacağını umuyorum. En kısa sürede Kıbrıs’a ziyaret yaparak ortak çalışma yapmak istiyoruz” dedi.