Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği ve Gaziantep Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl beşincisi düzenlenen ‘5.Halı Desen Tasarım Yarışması’nda’ dereceye girenlere 20 halı İnovasyon Haftası etkinlikleri kapsamında Şehitkâmil Kongre ve Kültür Merkezi’nde sergileniyor. Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel, sergilenen halıları inceleyerek halı sektörünün nabzının Gaziantep’te attığını ifade etti.

GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu ve Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) tarafından, sektörün önemli ihtiyaçlarından biri olan halı deseni tasarımı ve uygulaması alanında insan kaynağı kapasitesini yükseltmek ve yeni tasarımcıların yetiştirilmesini sağlamam amacıyla düzenlenen 5.Halı Desen Tasarım Yarışması’nda dereceye giren halılar, Gaziantepli halı firmaları tarafından dokundu. Yarışma sonucunda ilk 20 arasına giren ve dokunan halılar Şehitkâmil Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen İnovasyon Haftası etkinlikleri kapsamında sergileniyor. Halılardaki yeni desenler ve tasarımlar sektörün önde gelen isimleri tarafından büyük beğeni kazanıyor.

Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel, Tim Başkanı Mehmet Büyükekşi, GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, GSO Başkanı Adil Konukoğlu, GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan, Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri Başkanı Sami Konukoğlu ve beraberlerindeki heyet yarışmada dereceye giren eserlerin sergilendiği standı ziyaret etti.

Halı sektörünün ihracatta önemli bir yere geldiğini ifade eden Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel, GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan’ı kutlayarak sektördeki inovasyonların en önemlilerinden birisinin desen ve tasarım alanında gerçekleştirildiğini ifade etti. Kaplan yarışma hakkında Müsteşar Şenel’e bilgi veren Kaplan, “5 yıl önce Gaziantep Üniversitesi Naci Topcuoğlu Meslek Yüksekokulu ile başlattığımız yarışmaya şimdi Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden yoğun bir katılım oluyor. Hedefimiz önümüzdeki dönemlerde bu katılımın uluslararası boyuta ulaştırılmasını sağlamak. Bununla ilgili alt yapı çalışmalarımız sürüyor. Sektörümüzde faaliyet gösteren sanayicilerimizle sürekli koordinasyon içerisindeyiz. Markalaşmanın temelinde AR-GE ve İnovasyon yatıyor. AR-GE ve İnovasyon sektörel liderliğin habercisi ve tescilidir” dedi.

Yarışmaya 109 eserin katıldığını bunlardan 20’sinin jüri oylarıyla finale kaldığını belirten Kaplan, yapılan son değerlendirmelerde ise bugün 5 kişinin ödül almaya hak kazandığını ifade etti. Yarışmada dereceye giren eserleri büyük bir titizlikle inceleyen Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şener, emeği geçenleri kutladı.