Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, ekonominin umutsuzluğu sevmediğini belirterek “hedeflerimize umudumuzu kaybetmeden ama gerçeklerin farkında olarak ilerlemeye devam etmeliyiz” dedi.

Kasım ayı ihracat rakamlarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, “2013 Kasım ayına göre ihracatı yüzde 1,7 azalan Gaziantep’in hala bölge lideri ve ülkenin en güçlü 6.ihracat kentidir. 11 aylık dönemde 6 milyar 25 milyon 305 bin dolar ihracata ulaşan Gaziantep hiç şüphesiz özverili ihracatçıları sayesinde 2013 sonunda yakaladığı rakamın üstüne çıkacaktır” dedi.

Ekonominin umutsuzluğu sevmediğinin altını çizen Bartık, “Umutsuzluğa kapılmadan hedeflerimiz için hep birlikte çalışmaya devam etmeliyiz, yeni ve güçlü pazarlar keşfetmeliyiz” dedi.

2014’ün ikinci yarısında Gaziantep ihracatında yaşanan dalgalanmaların en önemli nedeni bölgede yaşanan gerginliğin ekonomik yansımalar olduğunu belirten Bartık, “Önümüzdeki süreçte Rusya başta olmak üzere yeni pazarlarla partnerlik yapmak ihracata olumlu katkı sağlayacaktır. Rusya Devlet Başkanı Putin’in bugün ülkemizi ziyareti de bu noktada kapıları Türk ihracatçısının lehine açacaktır” şeklinde konuştu.