KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir’de emekli eşlerinin aldığı maaşlar yetmeyince yaklaşık 6 yıl önce yufka ve gözleme yapan bir iş yerinde çalışmaya başlayan yaşları 50'nin üzerindeki 3 kadın, iş yerini devralarak çalıştıkları yerin patronu oldu.

İşlerini büyütmeyi planlayan üç kadın, hem okuyan çocuklarına hem de aile bütçesine katkı yapıyor. Sergiledikleri arkadaşlık ve dayanışmayla diğer ailelere örnek olan kadınlar, eşlerinin emekli maaşı kadar kazanç elde ediyor. 

Kadınlardan 56 yaşındaki Feride Doğan, AA muhabirine, eşinin emekli maaşının evin geçimine yetmeyince yaklaşık 6 yıl önce yufka, gözleme, mantı yapan iş yerinde çalışmaya başladığını söyledi. Diğer iki arkadaşıyla da burada tanıştığını ve çok iyi bir dostluk kurduklarını ifade eden Doğan, firma sahibinin memleketine dönmeye karar vermesi nedeniyle burayı devraldıklarını belirtti. 

İş yerini daha da büyüterek geliştirmeyi planladıklarını anlatan Doğan, şöyle konuştu: 

"Allah izin verirse 60 yaşıma kadar çalışmayı düşünüyorum. Evimize katkı olsun diye çalışmaya devam edeceğim. Eşimin emekli maaşı yetmiyor. Biz de buraya başvurduk. Böyle sürdürmeyi düşünüyoruz. Ekmeğimizi ekmekten çıkarmaya devam edeceğiz."

Hacer Yılmaz ise 56 yaşında olduğunu, evde oturmak yerine 6 yıl önce, sevdiği bu işte çalışmaya karar verdiğini dile getirdi. 

Emekli eşine destek vermek için çalışmaya başladığını aktaran Yılmaz, "Emekli maaşları belli zaten. Herkes zor durumda. Biz de arkadaşlarımızla aile bütçelerimize katkı sağlamak istedik. Arkadaş ortamımız çok güzel. Hem eşimize hem de evimize katkıda bulunuyoruz. Burayı devraldık. İşimizi büyütmeyi düşünüyoruz" dedi.

Emekli eşlerinin dayanışmasına güzel bir örnek gösterdiklerine işaret eden Yılmaz, unlu mamul üreten iş yerinde yufka, gözleme, su böreği, mantı, erişte, baklava yapıp sattıklarını söyledi.

52 yaşındaki Meryem Kurt da severek çalıştığını belirterek, "Üç arkadaş, kadın dayanışmamız çok iyi. Evde oturmaktansa böyle çalışmak güzel. Biz bu işi biliyorduk, çalıştık, başardık. Herkes farklı mesleklerde başarılı olabilir" ifadelerini kullandı.