KARAMAN ELMA İHRACATINA TEŞVİK İSTİYOR

Karaman’da son yıllarda düşen elma ihracatını Karaman Ticaret ve Sanayi Odası masaya yatırdı. Oda Başkanı Mustafa Toktay’ın davet, üzerine Karaman’da oda başkanları ve üretici birlikleri Ticaret ve Sanayi Odasında toplandı.

Toplantıya, TSO Başkanı Mustafa Toktay’ın yanı sıra, Ticaret Borsası Başkanı Ekrem Baştuğ, Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu ve elma üreticileri katıldı.

Toplantıda, Karaman’da elmaya teşvik alınması için karar alındı. TSO Başkanı Mustafa Toktay, Karaman’da elma ihracatına teşvik istediklerini belirterek, uluslararası koşullarda elma ticareti yapılması için Karaman’ın bu teşviğe ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

“ELMA ÜRETİMİ KAYIT ALTINA ALINSIN
Toplantıda, Narenciye ürünlerinin ihracatında verilen teşviklerin elma için de adım atılması gerektiği vurgulandı. Toplantıda ayrıca bu teşviğin oluşması için siyasi kanada da tebliğ ve çağrıda bulunulduğu belirtildi. Ayrıca elma üretiminin de kayıt altına alınması için adım atıldı. 

İHRACAT REKOLTESİ DÜŞÜYOR
Karaman Ticaret ev Sanayi Odasında düzenlenen Elma üretimine yönelik teşviğin alınması için karar alınırken, bu konuda İhracat teşviği için başta Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan olmak üzere, Karaman Milletvekilleri Lüfi Elvan ve Mevlüt Akgün’de de tebliğ ve çağrıda bulunulacağı belirtildi.
7 milyon dikili elma ağacı bulunan Karaman’da geçen yıl Irak başta olmak üzere Suriye ve benzeri ülkelere elma ihracat oranlarının % 90’lara varan düşüş yaşandığı da vurgulanarak üreticinin kalkınması ve ihracatta gerekli pazarın oluşması için hükümet yetkililerinden Elma’nın uluslararsı koşullarda ticaret yapılabilmesi için yardım talebinde bulunulacağı bir kez daha vurgulandı.