Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Karaman’ın Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinde bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu.

Bakan Elvan ilk olarak Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi’nde Necmettin Erbakan Üniversitesi, Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı ve Ermenek Belediyesi’nce düzenlenen Dr. Ahmet Keleşoğlu’nu Anma Paneli’ne katıldı.

Ardından ilçe ziyaretlerine başlayan Elvan, Güneyyurt beldesine ve Başyayla ilçesini gezdi. Halk tarafından coşkuyla karşılanan Bakan Elvan, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Daha sonra Başyayla Şehit Şevket Sağlam Parkında vatandaşla bir araya gelen Elvan, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin komşu ülkelerine bakıldığı zaman bir çok ülkede sıkıntı yaşandığını dile getirdi.

Bakan Elvan, “Müslümanın Müslümanı kırdığı kan akıttığı bir dönemi yaşıyoruz. Temenni ediyorum ki bu Kurban Bayramımız açıları dindirmeye, kırgın dargın olanları barışmasına, huzurumuz için daha iyi günlere vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

2017 yılında Türkiye’nin ekonomik krizler yaşayacağı, büyüyemeyeceği, sıkıntılar çekeceğini söyleyen Elvan, “İlk çeyrekte yüzde beş büyüdük. 2017 yılının ikinci çeyreğinde yine yüzde beşin üzerinde büyüyeceğiz. Üçüncü çeyrekte ikinci çeyrekteki büyümemizin üzerinde bir büyüme performansını birlikte göstereceğiz. Bu milletin yapamayacağı hiçbir şey yok. Yeter ki biz inanalım, birbirimize güvenelim, bizim bağlılığımız artsın birbirine. Bu vatan, millet için her birimize sorumluluk düşüyor. Bu sorumluluğun bilincinde hareket edelim. Milli iradenin bugün olduğu gibi bundan sonra da bu ülkede tam manasıyla hakim olması yönünde kararlılığımız devam edecek. Bize husumet besleyenler, bizim güçlenmemizden rahatsız olanlara seslenmek istiyorum bizimle uğraşmayın. Herkes kendi yoluna gitsin, kendi işine baksın” dedi.

Bakan Elvan ardından Sarıveliler ilçesini ziyaret ederek, bir düğüne katıldı. Burada genç çifte hayırlı olsun temennisinde bulunan Elvan ardından Karaman’dan ayrıldı.