GAZİANTEP (AA) - Türkiye'de ulusal ölçekteki ilk enerji eğitim projesini başlatan Zorlu Enerji Grubu, beşinci yılında projeyi genişletiyor.

Proje kapsamında bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Gaziantep Doğalgaz Dağıtım (GAZDAŞ) Bölge Müdürü Muzaffer Yalçın, grup olarak sosyal sorumluluk çalışmalarında öncelikle çevreye ve yaşadığı dünyaya duyarlı genç nesillerin yetişmesini hedeflediklerini belirtti.

Projenin başladığı 2010 yılından bu yana, çocuklara enerji kaynakları, üretimi ve kullanım alanları hakkında bilgi ve deneyimler aktarılarak, yenilenebilir enerjinin önemi ve enerjinin tasarruflu kullanımı konularında farkındalık yaratmayı amaçladıklarını dile getiren Yalçın, şöyle konuştu:

"Enerji konusunda temel bilgiler sunarak sürdürülebilirlik anlamında önemli bir başarıya imza attık. Çocukların enerjiyle ilgili konuları müfredata paralel olarak özümseyerek öğrenebilmelerini sağlayabilmek amacıyla yeniden yapılandırdığımız projemizde, bu yıl 5 bölge 92 okulda 8 bin 750 çocuğa ulaşabilmeyi hedefliyoruz. Bu projeyle sosyal sorumluluğun toplumsal gelişim ve kalkınmamızda geçici bir uygulama değil, bir sorumluluk olduğuna dikkat çekmek istiyoruz."

- "Gaziantep'in 12 okulunda bin 750 öğrenciye ulaşılacak"

Gaziantep'te belirlenen 12 okulda düzenlenecek etkinliklerle bin 750 öğrenciye erişilmesinin planlandığını aktaran Yalçın, "Gaziantep’in doğalgaz dağıtım hizmetini yüklenen GAZDAŞ şirketi ile Zorlu Enerji Grubu, hem bölge ekonomisi hem de çevre sağlığına önemli bir destek sunuyor. 'Enerjimiz Çocuklar İçin' projesiyle bu desteği, yeni nesillerin bilinçlendirilmesini içerecek şekilde genişletiyor olmaktan büyük gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Proje, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı döneminde Gaziantep merkezi haricinde Nurdağı ilçesi, Tekirdağ'ın Süleymanpaşa, Denizli'nin Sarayköy, Aydın'ın Buharkent, Manisa'nın Alaşehir ilçelerinde ve Osmaniye ile Edirne bölgelerinde uygulanacak.