KOCAELİ (AA) - Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Genel Başkanı İbrahim Çağlar, Türkiye'nin bütün enerji ihtiyacını ithal ederek karşıladığını, sadece güneş ve rüzgardan belli ölçüde istifade edebildiğini belirterek, "Dolayısıyla, enerjisi çok bol bir ülke olmadığımız için gelişmiş ülkelere nazaran enerjiyi daha tasarruflu kullanabiliyoruz" dedi.

ENVERDER Kocaeli Şubesi'nin Kocaeli Sanayi Odası'nda düzenlenen 1. Olağanüstü Genel Kurulu'na katılan Çağlar, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak hayata geçirdikleri projelerle toplumun önemli bir kesiminde enerjiyi verimli kullanma konusunda bilinç oluşturduklarını belirtti. 

Çağlar, Enerji Çocuk Projesi'ni pilot olarak seçilen 20 ilde başlattıklarına ve Enerji Hanım Projesi'nin de geri dönüşlerini almaya başladıklarını vurgulayarak, "Konutlarda yüzde 50'ye yakın tasarruf yapıldığını görmeye başladık. Dolayısıyla vatandaşımız enerji verimliliğine önem gösterdiği zaman hem kendi bütçesine hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor" diye konuştu. 

Enerji verimliliğinin Türkiye'nin altıncı büyük enerji kaynağı olduğunu bildiren Çağlar, sadece konutlarda yapılan bilinçli kullanımdan yıllık 3 milyar lira tasarruf beklediklerini kaydetti.

Çağlar, Türkiye'nin enerjide tamamen dışa bağımlı bir ülke olduğunu ifade ederek, "Bütün enerji ihtiyacımızı ithal ediyoruz. Sadece güneş ve rüzgardan belli ölçüde istifade edebiliyoruz. Dolayısıyla, enerjisi çok bol bir ülke olmadığımız için gelişmiş ülkelere nazaran enerjiyi daha tasarruflu kullanabiliyoruz" diye konuştu.