Sektörün önemli organizasyonlarından ‘Bayim Olur musun Fuarı’na katılan ERA Gayrimenkul Türkiye, fuara gelen girişimcilere avantajlı franchise sistemini anlattı.

15’incisi CNR Expo’da düzenlenen ‘Bayim Olur musun?’ fuarı girişimci adaylarıyla markaları bir araya getirdi. ABD merkezli dev gayrimenkul danışmanlık şirketi ERA Gayrimenkul Türkiye’nin tam kadro hazır bulunduğu fuarda ERA Genel Müdürü Özhan Atalay bir de seminer verdi.

ERA Gayrimenkul Türkiye standında ziyaretçilere franchise imkanları ve dünya markası ile çalışmanın oluşturduğu avantajları ve ayrıcalıkları anlattı. Fuara gelen ziyaretçi sayısından oldukça memnun olduklarını belirten ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, markalaşmanın önemini anlattığı seminerinden sonra yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Bu yıl 15’incisi düzenlenen ‘Bayim Olur musun Fuarı’nda yer almaktan son derece mutluyuz. Sektörümüzde bunun gibi sürdürülebilir, başarılı fuarlara ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Öte yandan standımıza gelen ziyaretçilerimizin ayırdıkları vaktin karşılığını alarak evlerine döndüklerini görmek de bizler için bir başka motivasyon kaynağı oluyor" dedi.

Seminerde markalaşmanın önemine vurgu yapan Atalay, dünyanın gelişmiş ülkelerinden örnekler de verdi. Gayrimenkul sektöründeki markalaşmanın ülkemizde yeni yer bulmaya başladığını belirten Atalay, bu gecikmenin en önemli nedeni olarak sektörde tüketiciyi korumaya yönelik hiçbir yasa olmamasını dolayısıyla sektörde iş yapan birçok kişinin markalaşmaya ihtiyaç duymamasını gösterdi. Türkiye’de yaşanan markalaşma sorunuyla ilgili olarak da görüşlerini belirten Atalay, "Türkiye gayrimenkul sektörünün adeta kanayan yarası haline gelen markalaşma sorunu ve broker eğitimi sorunlarına yönelik bugüne kadar dile getirdiklerimizi ve ERA Türkiye olarak yaptıklarımızı burada da kısaca anlatma imkanı bulduk. Güzel bir katılımla gerçekleşen seminer hem benim adıma hem de dinleyiciler adına verimli geçti. ERA Türkiye olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sektörümüz için yüksek katma değerli hizmetler üretmenin yanı sıra sektörün lider oyuncularından biri olmanın verdiği sorumlulukla sektör sorunlarını tespit edip elimizden geldiğince çözüm ortağı da olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Dünya markalı gayrimenkul ofislerini seçiyor

Gayrimenkul sektörünün akredite olmuş bir sektör olmamasından kaynaklı yaşadıkları sıkıntıları dile getiren Atalay, girişimci ruha sahip herkesin basit bir ofis açarak hatta açmadan sektöre girebildiğini, müşteriye yanlış ya da hatalı bilgi vermesi halinde hiçbir kanuni veya cezai müeyyide ile karşı karşıya kalmadığını belirtti. Durum böyle olunca da müşterinin sektöre karşı güveninin azaldığını belirten Atalay, müşterilerin markalı ofislere, marka değerinden dolayı güvenle yaklaştığını ve bölgesine hakim brokerlarla çalışmaya başlayınca sektöre karşı güven tazelediğini aktardı.

Dünyanın gelişmiş ülkelerinde insanların büyük bir çoğunluğunun markalı danışmanlarla çalıştığını aktaran Atalay, Kuzey Amerika’da yüzde 90, İngiltere’de yüzde 80, Avrupa genelinde yüzde 60, olan rakamın Türkiye’de ise şimdilik sadece yüzde 7 olduğuna dikkat çekti. Tüm bu olumsuz tabloya rağmen, markalaşma konusunda Türkiye’nin son yıllarda hayli yol kat ettiğini ancak hala gidecek çok yolu olduğunu da belirten Atalay, ERA Türkiye olarak, ülke genelinde verdikleri eğitimlerin ve markalaşmanın önemine dair yaptıkları bilgilendirme toplantılarının hız kesmeden devam edeceği bilgisini de paylaştı.