2015 sezonunun erken rezervasyon fırsatları başladı. Erken rezervasyon kampanyalarına başlayan MNG Turizm, yüzde 45’e varan indirim oranından başlayan erken rezervasyon fırsatları ile yurtiçi, Kıbrıs, yurtdışı, gemi ve nehir turları organize etmeye başladı.

İç turizmde erken rezervasyonun öneminin anlaşıldığına dikkat çeken MNG Turizm Genel Müdürü Oğuz Terzi, Türk tüketicisinin son dakika rezervasyon alışkanlığından vazgeçtiğini belirtti. İptal garanti bedeli uygulaması ile erken rezervasyon fırsatlarından yararlananların sayısında önemli artış olduğunu belirten Oğuz Terzi “Bu uygulama ile rezervasyonun ne zaman yapıldığı fark etmeden, konaklamadan 72 saate öncesine kadar iptallerde ödenen oda rezervasyon bedeli kesintisiz iade ediliyor. Yani odanızı aylar önce neredeyse yarı fiyatına satın alıyor, gidememe ihtimaline karşı paranızın iadesini de garanti altına alabiliyorsunuz. Bu uygulama ile erken rezervasyondan yararlanan kişi sayısının önemli ölçüde arttığını söyleyebilirim. MNG Turizm olarak erken rezervasyon döneminde yılın yüzde 60 doluluğunu sağlıyoruz” dedi.

Terzi, MNG Turizm’in erken rezervasyon oranlarını belirlediğini de açıkladı. 2015 sezonu için erken rezervasyon yaptıran tatilcilerin yüzde 45’e varan indirim kazanacağını da açıklayan MNG Turizm Genel Müdürü Oğuz Terzi, erken rezervasyon fırsatlarının yurtiçi yanında yurtdışı tatillerini de kapsadığını belirtti.

MNG Turizm’in yurtiçinde yüzde 45’e varan indirim uygulayacağını vurgulayan Terzi, “Yurtdışı turlarda 200 Euro’ya, gemi ve nehir turlarında ise 500 Euro’ya varan indirim oranları uyguluyoruz. Ayrıca gemi ile Yunan Adaları turlarında yüzde 20, Kıbrıs’ta yüzde 45 ve WOW Otelleri’nde yüzde 35’e varan indirim fırsatı sağlıyoruz" dedi.

2015 yılında yüzde 15 büyüme hedeflediklerini aktaran Terzi, sözlerine şöyle devam etti: “Yeni yılda iç pazarın daha fazla büyüme gerçekleşeceğini düşünüyorum. İstanbul ve kıyı bölgelerinde artan yatak sayısı, erken rezervasyon bilincinin yerleşmesi, yurtdışı turlarda indirim ve kampanyalar, Türk tüketicisinin yıl içinde biri deniz diğeri yurtdışı en az iki tatil planlaması gibi etkenler ile yurtiçi turizminin çok hareketli olacağını düşünüyorum ”.

Erken rezervasyon döneminde indirim kadar ödeme kolaylığı da sağlayacaklarını belirten Oğuz Terzi, “ayrıca uçak bileti ve transfer hizmeti de vereceğiz” dedi.