DENİZLİ (AA) - ESET Türkiye Satış Müdürü Barbaros Akkoyunlu, internet bağlantılı yeni nesil otomobil, TV, oyun konsolu, buzdolabı gibi pek çok cihazın yakın gelecekte siber suçluların hedefi haline geleceğini söyledi.

Antivirüs yazılımı firması ESET ve Türk Ekonomi Bankasının (TEB), dijital dünyada artan güvenlik riskleri ve çözümler konusunda kurumları ve kullanıcıları bilgilendirdiği "ESET-TEB Kurumsal Bilgi Güvenirliği Toplantıları"nın yedincisi Denizli'de yapıldı.

Akkoyunlu, bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, gelişen teknolojinin hayatı kolaylaştırmakla yeni risklere de kapı açtığını söyledi.

Hem işte hem de evde günlük hayata konu olan pek çok cihazın artık internet bağlantısı sayesinde akıllı hale geldiğine dikkat çeken Akkoyunlu, şunları söyledi:

"Yeni nesil cihazlar veri paylaşımlı ve uzaktan idare edilebilir şekilde ancak bilgisayarlaşan bu cihazlar, kötü niyetli yazılımların da çeşitlenmesini beraberinde getiriyor. İnternet bağlantılı yeni nesil otomobil, TV, oyun konsolu, buzdolabı gibi pek çok cihaz yakın gelecekte siber suçluların hedefi haline gelecek. İnternet bağlantısı sayesinde hackerler, teknolojinin normal işleyişini bozabilir, en basit haliyle buzdolabınızdaki dondurmayı eritebilir ya da sipariş bilginizdeki miktarları değiştirerek maddi zarara neden olabilir. Aracınızın yol kılavuzundaki bilgileri değiştirerek farklı yöne gitmenizi ve korsanların eline düşmenizi sağlar. Dijital dünyada güvenliğin yüzde 63'ü bilinçli kullanmayla ilgilidir. Güvenlik yazılımları arabanızdaki emniyet kemeridir, internet kullanırken bilinçli olmak daha önemlidir."

İzmir, Antalya, Eskişehir, Bursa, Konya ve Samsun'da gerçekleştirilen ESET-TEB Kurumsal Bilgi Güvenliği Toplantılarının, 2015 yılı boyunca Kayseri, Gaziantep ve Adana'da da yapılacağı öğrenildi.