ADANA (AA) - Antivirüs yazılımı Eset ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) işbirliğiyle Adana'da, Kurumsal Bilgi Güvenliği Toplantısı düzenlendi.

TEB İnternet ve Mobil Bankacılık Yöneticisi Gülşah Çavuşovalı, kentteki bir otelde düzenlenen programda, Türklerin dijital ve mobil hayata hızlı şekilde entegre olduğunu söyledi.

Mobil bankacılığa güçlü bir yönelim olduğunu vurgulayan Çavuşovalı, "Mobil bankacılıkta geçen yıla göre yüzde 88'lik büyüme söz konusu. Her cep telefonu artık bir banka şubesi, cep bankacılığını sevdik" diye konuştu.

Çavuşovalı, Türkiye'de mobil bankacılık müşterisinin 2015'in üçüncü çeyrek sonunda 10 milyon 434 bin kişiye ulaştığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"TEB'in mobil bankacılık uygulaması CEPTETEB'i kullanan müşterilerin yüzde 55'i, sadece bu kanalı kullanarak bankacılık işlemlerini diledikleri zaman, diledikleri yerden gerçekleştirebiliyor. Müşterilerin beklentilerine cevap vermek için şirketlerin de dijitalleşmesi ve mobil teknolojileri kullanması gerekiyor. Dijitalleşmeyle oluşabilecek güvenlik risklerinden korunmak da artık mümkün."

Eset Türkiye Satış Müdürü Barbaros Akkoyunlu ise son iki yıldır "oltalama" saldırısında ciddi bir artış olduğunu dile getirdi.

Akkoyunlu, "Güvenlik yazılımlarını ve teknolojiyi aşmakta zorlanan hackerler, bilgisayar kullanıcılarını 'oltalarına' düşürerek kandırmaya çalışıyor. Eset olarak dünyanın farklı ülkelerine yayılmış 9 araştırma merkeziyle, kötü amaçlı yazılımlara karşı önlem almaya çalışıyoruz" diye konuştu.