ANKARA (AA) - Eskişehir'de, "Akıllı Şehir Projesi" kapsamında 4 elektrikli otobüsün kullanıma sunulmaya hazırlandığı bildirildi.

Tepebaşı Belediyesi bünyesinde kullanılacak otobüslerin yerli üreticisi Bozankaya şirketinden yapılan açıklamaya göre, belediyenin 1 milyon 550 bin avroluk yatırımla aldığı elektrikli otobüslerin her biri tam şarjla ve 200 kilometre menzil garantisi ile şehir içi ulaşımda ortalama 260-320 kilometre arasında yol alabilecek.

Enerji tüketimi düşük, verimli ve çevre dostu bir araç olarak öne çıkan otobüsler, yıllık ortalama 300 bin avro tutarında enerji tasarrufu sağlayacak.

Açıklamaya göre, 12 Mart Cumartesi günü hizmete alınacak ve akaryakıtlı otobüslere göre yüzde 70 ila 80 daha düşük enerji maliyeti sunan elektrikli otobüslerin 5 yıl içinde alım maliyetlerini karşıladığı da kaydedildi.

Açıklamada, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın "Teslim aldığımız E-Karat elektrikli otobüslerimiz, enerji tasarrufu ile bugün maliyetlerimizde avantaj sağlarken, sıfır emisyonlu çevre dostu elektrikli sürüş prensibi ile gelecek nesillerimize temiz bir yarın hazırlamamıza yardımcı olacak" ifadelerine de yer verildi.