Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal, faizsiz esnaf kredileri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uysal yaptığı açıklamada; “Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonumuz tarafından 16.12.2015 tarih ve 86 sayılı genelgeyle duyurulan “Faiz İndirim Oranı” ile ilgili esnaf ve sanatkarlarımıza Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi aracılığıyla, Halkbankası tarafından verilecek 30.000.-TL limitli sıfır faizli kredilerden yapılan kesintilerde yeni düzenlemeler yapılmıştır. Buna göre;
* % 1.00 – Bloke Sermaye Kesintisi (alınan kredi üzerinden)
* 250.-TL Yıllık Kooperatif Masraf Karşılığı: (ilki kredi kullandırım tarihinde ve kredi vadesi boyunca takip eden yıllarda her yıl için maktu 250.-TL tahsil edilecektir)
* 250.-TL Yıllık Banka Komisyonu: İlki kredi kullandırım tarihinde ve kredi vadesi boyunca takip eden yıllarda her yıl maktu 250.-TL otomatik olarak tahsil edilecektir.
* Zorunlu Sigorta Bedeli (Bankadan kredi alımı sırasında, kredi miktarına ve krediyi alan esnafın yaşına göre değişmektedir.
Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimize bağlı Odalarımıza üye Esnaf ve sanatkarlarımıza önemle duyurulur.”dedi.