ESKİŞEHİR (AA) - Avrupa Birliği'nin (AB) 7. Çerçeve Programı'na Türkiye'den kabul edilen tek oda olan Eskişehir Sanayi Odası (ESO), bu projenin ortakları ile yeni bir projeye daha dahil edildi. ESO, Avrupa Konsorsiyumu tarafından incelenip kabul edilen "ABROAD" projesi ile Eskişehir'deki havacılık sanayinin gelişmesi için katkı sunacak.

ESO Başkanı Savaş Özaydemir, yazılı açıklamasında, Almanya, Fransa, İspanya, Belçika'nın ortak olduğu projede yer alacak Eskişehirli havacılık firmalarının, uluslararasılaşma kapasitelerinin artırılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Özaydemir, proje kapsamında planlanan faaliyetler arasında ortak ülkelerde yer alan firmalar üzerinde yapılacak bir araştırma ile hedef pazarların ve stratejilerin belirlenmesinin bulunduğunu kaydetti.

Araştırma sonuçlarına göre hedef pazarlara yönelik çalışmalar yapılacağına değinen Özaydemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ortak ülkelerin haricinde Kanada, Brezilya, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri gibi hedef pazarlar hakkında araştırma yapılması ve bu çalışmaların firmalarla paylaşılması planlanıyor. Proje ortaklarının bölgelerinde temsil ettiği havacılık kabiliyetlerinin uluslararası platformlarda tanıtılması, yeni işbirliği ve yatırım imkanlarının araştırılması, bölgelere prestij kazandırılması da amaçlar arasında yer alıyor."

Özaydemir, AB tarafından kabul edilen "ABROAD" projesinin 24 ay boyunca uygulanacağını da vurgulayarak, projenin toplam bütçesinin 600 bin avro olduğunu belirtti.