ESKİŞEHİR/MUĞLA (AA) - Eti Şirketler Grubu'nun Onursal Başkanı Firuz Kanatlı'nın eşi Gülay Kanatlı, Yunanistan'ın Sömbeki (Simi) Adası'nda geçirdiği kalp krizi sonucu 73 yaşında hayatını kaybetti.

ETİ Şirketler Grubu'ndan yapılan açıklamada, firmanın kurucusu Firuz Kanatlı'nın 57 yıllık eşi Gülay Kanatlı'nın, dün Sömbeki'de kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdiği bildirildi.

Açıklamada, 1958 yılında Firuz Kanatlı ile evlenerek ETİ'nin tüm kuruluş sürecinde mücadele veren, üretime geçmeden önce bisküvi hamurlarını evinde yoğurarak denemeler yapan Gülay Kanatlı'nın, ETİ'nin yıllar itibarıyla büyüyüp Türkiye'nin lider gıda firmalarından biri haline gelmesinde çok büyük emeğe sahip olduğu belirtildi.

Girişimci bir ruha sahip olan Gülay Kanatlı'nın, "Firuz Kanatlı'nın hayallerine kendi hayallerini katarak ETİ'nin hamurunu yoğurduğu" ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Anadolu kadınının azimli, sebatkar ve kadirşinas yönünün temsilcisi olmuştur. Her zaman daha çok üretmeyi ve ülkesine daha fazla hizmet etmeyi arzu eden Gülay Kanatlı, bu yönüyle yeni nesle de örnek olmuştur. Hayata, elini, emeğini ve ruhunu koyan Gülay Kanatlı sevenlerinin hafızalarında 'ETİ Anne' olarak yer etmeye devam edecektir. 73 yıllık hayatında girişimci kişiliğiyle farklı sektörlerde gerçekleştirdiği yatırımlarla büyük başarılara imza atmış Gülay Kanatlı'nın naaşı, 7 Ağustos Cuma günü Eskişehir Gümülcine Camisi'nde kılınacak öğle namazının ardından Eskişehir-Seyitgazi karayolunda bulunan Asri Mezarlığa defnedilecektir."