Ajanstan yapılan açıklamada; “İçinde bulunduğumuz pandemi süreci, gıdanın ve gıda üretiminin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuştur. Bölgemizde de bu noktada kadınlarımız başta olmak üzere üreticilerimizin ürettiği ürünlerin pazarlanması e-ticaret faaliyetleri aracılığı ile artırılması çok önemlidir. E-ticaret kullanımlarının ve ticaret hacimlerinin artırılmasının yanında, eğitim ve teknik desteklerle kadınların bu konudaki bilgi birikimlerine olumlu katkılar sağlanması da ayrı bir önem teşkil etmektedir. Dijitalleşmenin artışı ile birlikte e-ticaret artık düne göre daha farklı ve büyüme süreci açısından önemli bir mesele haline gelmiştir. Dijitalleşme süreci, e-ticaret platformları ile küçük işletmeler, bu arada, kadın girişimciler için pazara erişim bakımından yeni bir kanal açmış durumdadır.

Bu bağlamda Mevlana Kalkınma Ajansı Karaman Yatırım Destek Ofisi tarafından “Evde Üretim Yapan Kadın Üreticilere Yönelik E-Ticaret ve Pazarlama Deneyim Paylaşımı ve Bilgilendirme Toplantısı” yapılacaktır. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Karaca’nın konuşmacı olacağı programda “E – ticaret kavramı” “E- ticarette karşılaşılan zorluklar” “Kadın girişimciler için e-ticaret” “Bireysel kadın üreticiler için e ticaret” “Kadın Üreticilerin E-Ticaret ve Pazarlama Deneyim Paylaşımı” konuları ele alınacaktır.

Etkinlik Webinar şeklinde Zoom uygulaması üzerinden 28.12.2020 Pazartesi günü saat 14.00’de gerçekleştirilecek olup erişim linki aşağıda sunulmuştur. Program youtube üzerinde bulunan MEVKA TV’den de takip edilebilecektir. Programa katılmak isteyenler aşağıdaki link üzerinden veya www.mevka.org.tr internet sitesinde yer alan program duyurusundan katılabilirler” denildi.  

Erişim Linki; https://zoom.us/j/94619436989?pwd=WnIxSTNJejVpd2pLT0xFcnZnOVZodz09