Faiz sistemlerine bulaşmak istemeyip ama kredi imkanlarından yararlanılabilecek bir durum vardır ortada. Bu durum ise faizsiz kredi veren bankalar sayesinde olur. Bir diğer adı katılım bankaları olan bu bankalar uluslararası piyasada isimleri İslam bankaları olarak geçer. Kar ve zarar katılım hesabına göre işler bu bankalarda. Kredinin alımı ise para üzerinden para kazanarak yani faiz sistemiyle gerçekleşmez onun yerine İslam hukukuna uygun bir şekilde gerçekleştirilir. Bu sistemde paranın üzerinden para kazanmak yani faiz haram kılınmıştır. İslam faizi haram kılar ama ticareti ise helal. Bu sebeple kredi hangi ürün hangi ihtiyaç için gerçekleşecekse faizsiz kredi veren bankalar ürünün alımını gerçekleştirir. Ardından müşterisine taksitlendirerek satma aşamasını gerçekleştirir. Alış veriş yapılarak krediyi müşterilerine sunan faizsiz kredi veren bankalar İslami şartlara uymuş olurlar.

Faizsiz Kredi Başvurusu

İstediğiniz bir katılım bankasını seçerek ve hangi ihtiyaç kredisinden yararlanmak istiyorsanız internet sitesinden araştırma yapabilir ya da şubelerine giderek gerekli bilgileri almış olursunuz. Birçok banka kredi başvurusunu online üzerinden gerçekleştiriyor.

Faizsiz Kredi Veren Bankalar Nelerdir

Türkiye’de adı katılım bankaları olan bu bankalar faiz sistemlerini bankalarında bulundurmazlar. Bu katılım bankaları ise şunlardır:

  • Ziraat Katılım Bankası
  • Vakıf Katılım Bankası
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası
  • Türkiye Finans Katılım Bankası
  • Albaraka Türk Katılım Bankası

Faizsiz Kredi Nasıl Olur

Katılım bankalarının kredi kullandırırken dikkat ettikleri en önemli olay finansmanın değerlendirilen proje yapılmasıdır. Sistem olarak müşterilerden fon toplayıp asıl sektöre kredi olarak kullandıran katılım bankaları bu süreçte elde ettikleri karı yine müşterilere dağıtılmasını uygular. Bu sayede müşterileri aslında bankanın ortaklarıdır bir anlamda.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na bağlı olan katılım bankaları müfettişler tarafından diğer bankalar gibi denetlenirler. İslami hukuk kurallarını önemserler ve parayı İslami şekilde düzenlerler. İslami bir karar kurulu bu sebeple içerisinde barındırır ve piyasaya yeni sürülecek ürünler için uygunluğu bu kurul belirler. Onay alınan bir kurumdur bu İslami karar kurulu.

Aslında sadece İslami hassasiyeti olanlar tarafından değil gereksiz faizi kullanmak istemeyen herkesin başvurduğu kredilerdir.

https://www.faizsizkredi.com.tr/

https://www.faizsizkredi.com.tr/emeklilere-faizsiz-kredi-veren-bankalar/

https://www.faizsizkredi.com.tr/faizsiz-sistemler/