Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) ürünlerinin yer aldığı Fiskobirlik Satış Mağazası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Düzenlenen törende konuşan FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar “FİSKOBİRLİK, yeniden fındık sektöründe yerini alacaksa, yeniden fındıkta söz sahibi olacaksa bunu elbirliğiyle başarmalıyız. Ancak bir sitem olarak ifade etmek isterim ki Giresun kendi kurumuna sahip çıkmadığını düşünüyorum. Üretici varsa biz varız, biz varsa üretici vardır. Bu açıdan bugünkü FİSKOBİRLİK ürünlerinin yer aldığı Fiskobirlik Satış Mağazasını önemsiyorum. Temennimiz bugünkü açılışın Türk fındığına hayırlı olur” dedi.

Giresun ekonomisi için önemli bir fonksiyonu bulunan FİSKOBİRLİK’in eski günlerine dönmesi için iktidar ve muhalefet partilerinin ortak hareket etmeye davet eden CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu ise; “Bölgemiz için fındık önemli bir ürün özellikle ilimiz ekonomisi için önemli bir fonksiyon olan FİSKOBİRLİK’in geçmişteki günlerine geri dönmesi için bizlere önemli görevler düşüyor.Bugün uygulanan politikalarla FİSKOBİRLİK işlevini kaybetmiş gibi görünüyor. Ancak FİSKOBİRLİK Yönetiminin bu durumdan çıkarmak için çaba harcadığını biliyoruz.Bizde bu mücadeleye destek vermemiz gerekiyor. Giresun ekonomisini canlandırmak, ilimizin menfaatleri için iktidar ve muhalefet partileri bir araya gelmeliyiz” şeklinde konuştu.

Vali Hasan Karahan ise “Bir nimetin kıymetini bilmezsek o elimizden kaybolur gider. Neyse ki son anlarda FİSKOBİRLİK’in kıymetini anladık ve Yönetim Kurulunun da gayretleriyle toparlanmaya doğru gitmekte. Fındıkta önemli bir ürün fakat ilimizde bir fındık çarşısı yok. İlimize gelenlerin girip gezip alışveriş yapacağı bir toplu fındık çarşısı yok. Ancak böyle dükkan dükkan gezip alınacak yerler var. Temnnimiz kısa zamanda bir fındık çarşısına sahip olmaktır. Böyle bir düşüncemiz de var. Hayırlı olur inşallah” diye konuştu.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ve Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara’nın da hayırlı olsun temennisinde bulunduğu konuşmaların ardından Fiskobirlik Satış Mağazası’nın kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.