LONDRA (AA) – Gökhan Kurtaran - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Başekonomisti Coulton, Türkiye için 2016 yılı büyüme beklentilerini yüzde 3'ten yüzde 3,5'e yükselttiklerini, 2015'ten gelen güçlü verilerin yakın vadede ekonomik ivmede artışa işaret ettiğini bildirdi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Fitch Ratings Başekonomisti Brian Coulton, "Türkiye için 2016 büyüme beklentimizi yüzde 3’ten yüzde 3,5’e yükselttik. 2015'ten gelen güçlü veriler yakın vadede ekonomik ivmede artışa işaret ediyor. Asgari ücretteki artış ve düşük petrol fiyatlarının desteği ile tüketici harcamaları artıyor. Makro politika duruşu ise oldukça gevşek" değerlendirmesinde bulundu.

"En yüksek yukarı yönlü revizyon, Türkiye için yapıldı"

Fitch Ratings tarafından değerlendirilen gelişmiş ve gelişen ülkeler içerisinde bu yıl büyüme tahminlerindeki en yüksek yukarı yönlü revizyon, Türkiye için yapıldı.

Türkiye'nin 2017’de ise yüzde 3,6 büyümesi bekleniyor.

Tüm ülkeler içerisinde ise bu yıl büyüme beklentilerinde en büyük aşağı yönlü revizyon Rusya için yapıldı. Rusya’ya ilişkin büyüme tahmini yüzde 0,5’ten yüzde eksi 1,5’e, Brezilya’nın büyüme tahmini yüzde eksi 2,5’ten yüzde eksi 3,5’e çekildi.

Fitch Ratings’in, Türkiye'nin kredi notuna ve not görünümüne ilişkin bir sonraki değerlendirmesini 19 Ağustos'ta yapması bekleniyor.