KAYSERİ (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Biz tekrar hamle yapmak istiyoruz. Orta gelir tuzağından yüksek gelirli bir ülke olmak istiyoruz. Seçimlerden sonraki 4 yıl bu hedefler için çok önemli" dedi. 

Kayseri Ticaret Odası (KTO) tarafından düzenlenen "Gelecek Kayseri'de" ödül törenine katılan Hisarcıklıoğlu, buradaki konuşmasında, 7 Haziran'da yapılacak seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Türkiye'nin bir seçim arefesinde olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Bu seçimden sonra önümüzde dört yılımız var. Dört yıl boyunca seçim stresi yaşamayacağız. Bu bizim için büyük avantaj olacak. En gelişmiş ülkeler dahil olmak üzere bütün dünyada seçimlerin olduğu dönemde maalesef ekonomi, tüccar, sanayici meseleleri çok gündeme gelmez" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin seçimlerden sonra yapılması gereken yapısal reformlara odaklanması gerektiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Biz tekrar hamle yapmak istiyoruz. Orta gelir tuzağından yüksek gelirli bir ülke olmak istiyoruz. Seçimlerden sonraki 4 yıl bu hedefler için çok önemli. Önümüzdeki 2 yılda Türkiye'nin yapılması gereken yapısal reformlarını yaparsak, seçim olmadığı için yapacağımıza inanıyorum, yol haritaları var, Türkiye 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girer ancak seçimlerden sonra tek bir konuya odaklanmalı. Türkiye seçimlerden dolayı ertelediğimiz yapısal reformlara odaklanmalı. Türkiye'nin de talebi bu."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, ödül almaya hak kazanan iş adamlarına ödüllerini takdim etti. 

Geceye, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri milletvekilleri Yaşar Karayel ile İsmail Tamer, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, eki Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Kayseri milletvekili adayı Mehmet Özhaseki, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve davetliler katıldı.