ANKARA (AA) - OPET, ''6. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi'' kapsamında 600 öğrenciye daha ''trafik dedektifi'' eğitimi verdi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da, İçişleri Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının işbirliğiyle düzenlenen ''6. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi'' kapsamında düzenlenen etkinlikte, bugüne kadar 81 ilde 1 milyon 400 bin öğrenciyi, ''Trafik Dedektifleri Projesi'' ile güvenli trafik konusunda bilinçlendiren OPET, 600 öğrenciyi daha ''trafik dedektifi'' yaptı. 

OPET'in Opedo adlı marka ikonlarının da yer aldığı etkinlikte, öğrencileri trafik kurallarını tam anlamıyla bilen ve bu konuda sorumluluk alan bireylere dönüştürmek amacıyla verilen eğitimleri tamamlayanlar "trafik dedektifi" unvanını elde etti.

Eğitimlerin yanı sıra sergi alanında yer alan trafik dedektifleri standında ziyaretçilerine de trafik güvenliği konusunda bilgilendirme yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim Daire Başkanı Yusuf Avan da katıldığı sempozyum, 14 Kasım'a kadar devam edecek.

- Trafik Dedektifleri Projesi

Proje, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği ortaklığında, OPET'in desteğiyle hayata geçirildi. Eğitimlerde öğrencilere trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme ve güvenli oyun alanları konusunda bilgi verildi.