Eskişehir Ticaret Odası (ETO), Eskişehir Sanayi Odası (ETO), İŞKUR ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile “Girişimcilik Destekleri Bilgilendirme’ toplantısı düzenlendi, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayanlara sertifikaları dağıtıldı.

Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, girişimciliğe büyük önem verdiklerini, girişimci sayısı ne kadar artarsa, Türkiye’nin 2023 hedeflerine o kadar yakınlaşacağını söyledi. Ne iş yapılırsa yapılsın, farkı olanın ön plana çıktığını ifade eden ETO Başkanı Metin Güler, yeni iş imkanları ve sektörlerin takip edilmesi gerektiğini, başarı için yeniliklere açık olunması gerektiğini söyledi. Eskişehir Ticaret Odası’nın KOSGEB işbirliği ile düzenlenen girişimcilik eğitimlerinden bugüne kadar 800’e yakın kişinin sertifika aldığını ve sertifika alan her beş kişiden birinin kendi iş yerini açtığını söyledi.

ESO Başkan Yardımcısı Sinan Musubeyli ise, Türkiye’de birçok sektördeki firmanın belli bir olgunluğa eriştiğini, artık bundan böyle KOBİ’lerin gelişme zamanının geldiğini söyledi. Girişimcilik sertifikalarını alıp iş yeri açanların ilerleyen zamanlarda üretime de katkı sağlayacağına inandığını belirten Musubeyli, eğitimlerde girişimci adaylarına iş hayatında her zaman karşılaşacakları konuların anlatıldığını kaydetti.

Sertifikalarını alan girişimcileri kutlayarak konuşmasına başlayan İŞKUR İl Müdürü Hasan Yoldaş ise, girişimcilerin farklarını ortaya koymaları gerektiğini ancak bu şekilde diğerlerinden bir adım öne çıkabileceklerini ifade etti.

KOSGEB Eskişehir Hizmet Merkezi Müdürü Seraceddin Özcan ise KOSGEB olarak 2010 yılından bu yana ülke çapında girişimcilik eğitimleri verdiklerini, eğitimler sayesinde işyerlerinin sürdürülebilirliğinin artmasını amaçladıklarını kaydetti.

Toplantıda, girişimcilere ve girişimci adaylarına İŞKUR, KOSGEB, Kredi Garanti Fonu’nun destekleri hakkında uzmanlar tararından detaylı bilgi verildi. Toplantı sonrasında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan girişimcilere sertifikaları törenle takdim edildi.