GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, ihracat artışının sürdürülebilir kılınması için "Teknolojisi ve katma değeri yüksek ürünlerin ihracatına doğru mutlaka yelken açmalıyız" dedi. 

Konukoğlu, GSO Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Sanayi Odası'nın 25. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını anımsatarak, bu süreçte Gaziantep sanayisinin gelişim hızına dikkat çekti. 

Odanın kuruluş sürecinde yer alan sanayicilerden vefat edenleri rahmetle anan Konukoğlu, "Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni"nini 28 Aralık'ta, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleştireceklerini bildirdi. 

Gaziantep ekonomisini değerlendiren GSO Başkanı Konukoğlu, Ocak-Kasım döneminde ihracatlarının yüzde 2,2 oranında arttığını hatırlattı. Bölge ülkelerinde yaşanan sorunlardan dolayı Gaziantep ihracatındaki çift haneli artışın azaldığını anlatan Konukoğlu, "En fazla ihracat yapan 6. il konumunu koruyoruz. İhracat artışını sürdürülebilir hale getirmek için bir an önce teknolojisi ve katma değeri yüksek ürünlerin ihracatına doğru mutlaka yelken açmalıyız" diye konuştu. 

Konukoğlu, Gaziantep'te ihracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 114 olduğuna işaret ederek katma değeri yüksek ürün üreten Bursa ve Kocaeli illerinde ise bu oranın daha yüksek olduğuna dikkati çekti. 

Sigortalı çalışan sayısında, Organize Sanayi Bölgesi'nde elektrik ve doğalgaz tüketiminde artışın Gaziantep sanayisinin üretmeye devam ettiğinin açık göstergesi olduğunu ifade eden Konukoğlu, ayrıca Türkiye'de endüstriyel tasarım başvurusunda ikinci sırada bulunan Gaziantepli şirketlere teşekkür etti.

 Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da konuşmasında, GSO’nun kurulmasının Gaziantep sanayisinin gelişiminde ne kadar önemli olduğuna dikkati çekerek, "Oda 1989'da kurulduktan sonra Gaziantep, Türkiye ortalamasının üzerinde büyüdü. Bu süreçte Sanayi Odası görevlerini en iyi şekilde yerine getirdi. Şehrin sanayi yapısı güçlü şekilde oluştuysa bunun mimarı sizlersiniz" diyerek, sanayicilere teşekkür etti. 

Yeni yılın hayırlı olması temennisinde bulunan Topçuoğlu, yatırımlarını yaparken arz fazlası yaratmayan, finans yapısını güçlendiren, teknik altyapısını geliştiren, kurumsallaşan, kalite-ürün rekabetine önem veren firmaların daha başarılı olabileceğini kaydetti.