AK Parti Mezitli İlçe Başkanı İhsan Gültekin, Mersin’in hükümet tarafından en çok yatırım yapılan şehirlerden biri olduğunu belirterek, 15 yılda kente yapılan yatırımların 24 milyar TL’yi bulduğunu kaydetti.

Mersin’de çalışmaları devam eden projelerle ilgili bilgi veren Gültekin, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan göreve geldikten sonra Mersin’e yapılan yatırımların arttığını ifade etti. Gültekin, “Mersin, son 15 yılda hükümet tarafından en çok yatırım yapılan şehirlerden biri. Özellikle Lütfi Elvan’ın Kalkınma Bakanı olması ile birlikte yatırımlar arttı ve bu yatırımların hayata geçirilme süresi kısaldı. Son 15 yılda hükümet tarafından Mersin’e yapılan yatırım ve verilen desteklerin tutarı 24 milyar Türk lirasını buldu. Mersin’e en çok yatırım yapan bakanlık olan Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan geçtiğimiz günlerde bir dizi temel atma töreni ve ziyarette bulunmak üzere şehrimizdeydi. Kendileri 21 tesisin temelini attılar. Ayrıca iki bakanımız, yatırım tutarı 138 milyon lira olan 41 yeni yatırım için de müjde verdi. Mersin, bu yatırımlarla giderek büyüyor gelişiyor” dedi.

Son günlerde sık sık dile getirilen balık çiftlikleri konusuna da değinen Gültekin, “Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan, balık çiftliklerinin Muğla’dan Mersin’e taşınacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını, ne Tarım Bakanlığı’nın ne de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu yönde bir izni olmadığını söyledi. Ayrıca Sayın Bakan, bir süredir Adana-Mersin Karayolunda yapımı devam eden ve şehre ulaşımda adeta çileye dönüşen Liman Hal Kavşağının Aralık ayı içinde bitirileceğini, Organize Sanayi Bölgesine otoban bağlantısı için ise çalışmaların devam ettiğini söyledi” ifadelerini kullandı.

"Mersin’in yeni şeyler söyleme vakti geldi"

’Mersin’i Antalya’ya bağlayacak olan Akdeniz Sahil Yolu’nun çalışmalarının hızla devam ettiğini de kaydeden Gültekin, otoban standardında olan, köprü ve tünellere donatılan yolun büyük kısmının bitirildiğini dile getirdi. Gültekin, “Yıllardır adeta işkence haline gelen bu yolda artık çok daha kısa sürede konforlu bir şekilde yolculuk yapmak mümkün olacak. Ayrıca yapımı tamamlandığında ülkemizin en büyük havalimanlarından biri olacak olan Çukurova Bölgesel Havalimanı’ndaki çalışmalar ise istenilen hızda olmasa da ilerliyor” dedi.

Sivil toplum kuruluşları ve Mersinlilere seslenen Gültekin, “Mersin, mevcut sistem içinde yatırımlardan hak ettiği payı alıyor. Mersin olarak artık yeni şeyler söyleme vakti geldi. Sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere tüm Mersin sevdalılarının artık farklı ve yeni projeler geliştirerek gerek hükümetten gerekse özel sektörden daha fazla yatırım çekmenin yollarını aramasının zamanı geldi” ifadelerini kullandı.