Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kasım ayından itibaren her ayın ilk günü saat 16:00 itibariyle önceki aya ilişkin resmi olmayan geçici istatistiklerin Bakanlığın kurumsal internet sayfasından yayımlanmasının planlandığını bildirdi.

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere, resmi dış ticaret istatistikleri ve gümrük idarelerince tahsil edilen vergiler ile şirketlere ilişkin verilerin kaynağı Bakanlığımız idari kayıtlarından derlenmektedir. Bu çerçevede, 2009 yılından itibaren Bakanlığımız ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işbirliğiyle oluşturulan aylık Resmi Dış Ticaret İstatistikleri, takip eden her ayın son iş günü TÜİK tarafından kamuoyuna açıklanmaktadır” denildi.

“Bakanlığımız, vizyonu ve hizmet anlayışının gereği olarak, bilginin mümkün olan en kısa sürede ve kaynağından ilgili tüm tarafların istifadesine sunulmasını esas almaktadır” ifadesinin yer aldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu bakımdan, resmi veriler açıklanana kadar, Bakanlığımız idari kayıtlarından derlenen; dış ticaret istatistikleri, gümrük idarelerince tahsil edilen vergiler ve ülkemizde yerleşik şirketlere ilişkin geçici verilerin, gösterge niteliğinde (indikatif) olmak üzere, kamuoyu ile paylaşılarak ekonominin tüm aktörlerinin bilgisine sunulmasının faydalı olacağına inanıyoruz. Bu itibarla, Kasım ayından itibaren her ayın ilk günü saat 16:00 itibarıyla önceki aya ilişkin resmi olmayan geçici istatistiklerin Bakanlığımız kurumsal internet sayfasından yayımlanması planlanmaktadır.”