Dünyanın en büyük elektronik firması Haier’in akıllı telefonları Türk tüketicisi ile buluşuyor. Arasta Bilişim’in tek yetkililiğini yapacağı telefonların teknik desteği KVK tarafından verilecek.

Bilişim sektörünün başarılı firmaları arasında yer alan Arasta Bilişim, dünyanın lider teknoloji üreticilerinden Haier’in akıllı telefonlarının Türkiye ve Türk Cumhuriyetleri’nde satışı konusunda tek yetkililik anlaşması imzaladı.

Metalik tasarımı, yüksek çözünürlüklü fotoğraf kalitesi, geniş ekranı ve kullanım kolaylığı ile kısa sürede Haier’in Türk tüketicisi tarafından çok beğenileceğini belirten Arasta Bilişim CEO’su Mehmet Karakaş, “Kurulduğumuz 2010 yılından bu yana dünyanın en ünlü markalarının cep telefonu satışlarını yapıyoruz. O nedenle Türk tüketicisinin telefon tercihini çok iyi analiz edebilen bilgi birikimimiz ve deneyimimiz var. Tüketicinin kaliteli ürünlere ve teknolojiye verdiği değeri bildiğimiz için Haier’in akıllı telefonlarını Türkiye’ye getirmeye karar verdik” dedi.

Türk tüketicisinin öncelikle Haier’in iki yeni modeli W858 ve W716s ile tanışacağını vurgulayan Karakaş “Bu modeller piyasada aynı fiyata satılan telefonlardan çok daha yüksek teknoloji ve performansa sahip. Bir teknoloji devinin markasının arkasında durduğu ve fiyat-performans avantajının sağlandığı bu modeller ile Türk akıllı telefon pazarında rakipsiz olacak. 1 yıl içerisinde Haier’in zengin ürün portföyünden farklı model, akıllı telefonlar getirmeye devam edeceğiz. Teknoloji konusunda bilinçli Türk tüketicisinin, telefonların performansını gördükten sonra markayı kullanmaktan asla vazgeçmeyeceğine ve marka bağımlılığı sağlayacağına inanıyoruz. Haier’in akıllı telefonlarıyla ilgili toplam 17 milyon USD’lik bir yatırım planladık. İlk yıl satış rakamlarımız 120 bin adet civarında olacak. Bir sonraki yıl satış hedefimizi en az 500 bin adet olarak belirledik. İlk iki model sonrası 7.6 mm ile dünyanın en ince telefonları arasında yer alan W990 ile birlikte L901’i satışa sunacağız. Getirdiğimiz modeller yurt çapında 1200 bayimizde satışa sunuluyor. Garanti ve teknik servis hizmetleri KVK tarafından sağlanacak” şeklinde konuştu.

HAIER W858

Tasarımı ile dikkat çeken W858 modelinin teknik özellikleri arasında 5 inç IPS ekran, 540x960 çözünürlük, 1 GB ram- 8 GB dahili hafıza, 8 MP auto focus kamera, 2200 mAh pil, Android 4.3 Jelly Bean işletim sistemi yer alıyor. Telefonun siyah ve beyaz renk alternatifi bulunuyor.

HAIER W716s

“Akıllı özellik ve akıllı fiyat” sloganıyla üretilen ve 127x65x11 boyutlarındaki W716s modeli teknik özellikleri arasında ise 4 inç IPS FWVGA ekran, 400x800 çözünürlük, 1,3 GHz dual CPU, 4 GB dahili hafıza, 5 MP kamera, 1400 mAh pil, Android 4.2 Jelly Bean işletim sistemi bulunuyor.

HAIER DÜNYA PAZARINDA YÜZDE 11,6 PAYA SAHİP

1984 yılında kurulan ve son 5 yıldır yüzde 11,6 pazar payı ile dünyanın 1 numaralı beyaz eşya markası seçilen Haier; buzdolabı, klima, mikrodalga, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, televizyon, cep telefonu, dizüstü bilgisayar ve enerji çözümleri konusunda hizmet veriyor. Toplam 29 milyar dolar ciroya sahip şirketin; 80 bin çalışanı, 100’den fazla ülkede 143 bin 300 distribütörü yanında dünya çapında 29 üretim yeri, 5 tasarım merkezi ve 16 endüstri parkı bulunuyor.