Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) işbirliğiyle bu yıl beşincisi düzenlenen ‘5. Halı Desen Tasarım Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tarafından verildi.

GAHİB tarafından, sektörün önemli ihtiyaçlarından biri olan halı deseni tasarımı ve uygulaması alanında insan kaynağı kapasitesini yükseltmek ve yeni tasarımcıların yetiştirilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen ‘5. Halı Desen Tasarım Yarışması’nda dereceye girenler ödüllerini düzenlenen törenle aldılar.

Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreninin açılış konuşmasını yapan GAHİP Başkanı Salahattin Kaplan, bundan 5 yıl önce Gaziantep Üniversitesi Naci Topcuoğlu Meslek Yüksekokulu ile başlattıkları yarışmaya şimdi Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden yoğun bir katılımın olduğunu söyledi. Kaplan, “İlk yıl sadece meslek yüksekokulu ile başlattığımız süreci ilerleyen yıllarda ülkemizin bütün üniversitelerindeki güzel sanatlar fakültelerine yaydık. Fakülte hocaları ile çok sıkı bir iletişim içerisinde çalışmaktayız. Amacımız burada sadece halı veya desen yapmak değil, amaç burada üniversite sanayi işbirliğini geliştirmek. Sağ olsun bütün üniversitelerimiz konuya hassasiyetle yaklaşıyorlar ve bu başarılı tablo ortaya çıkıyor” dedi.

Yarışmaya 109 eserin katıldığını, bunlardan 20’sinin jüri oylarıyla finale kaldığını belirten Kaplan, yapılan son değerlendirmelerde ise bugün 5 kişinin ödül almaya hak kazandığını ifade etti.

Bütün tasarımların kendileri için çok önemli olduğunu fakat bugün sadece dereceye giren 5 kişiye ödül vereceklerini belirten Kaplan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Tasarımların hepsi birbirinden güzeldi ve biz hepsini tek tek önemsiyoruz. Bu nedenle ben zaten hepsine 100 puan verdim. Yarışmaya tasarım göndererek elemeye kalan ve tasarımlarını halıya dönüştüren yarışmacılara ve bu tasarımları fabrikalarında dokuyan halıcılarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

ÖDÜLLERİ BAKAN ZEYBEKCİ VERDİ

5. Halı Desen ve Tasarım Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, GAİB Başkanı Abdülkadir Çıkmaz ve GAHİP Başkanı Salahattin Kaplan tarafından birlikte verildi.

İlk 20’ye kalan yarışmacılara teşekkür plaketi verilmesinin ardından yarışmada birinciliği kazanan Melisa Aslan’a 5 bin TL, ikinciliği kazanan Pelin Topuz’a 3 bin 500 TL ve üçüncülüğü kazanan Zeynep Tuti’ye ise 2 bin 500 TL tutarındaki çekleri verildi. Yarışmada ayrıca 4’üncü ve 5’inci olan yarışmacılara da dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Bakan Zeybekci, tören sonunda yaptığı konuşmada dereceye giren tüm yarışmacıları kutlayarak, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.