KAYSERİ (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret Odalar Konseyi Başkan Yardımcısı ve Kayseri Ticaret Odası Başkanı (KTO) Mahmut Hiçyılmaz, "Biz sadece esnafımıza değil Kürt vatandaşların tamamına sahip çıkıyoruz" dedi.

Hiçyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın TOBB tarafından organize edilen "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşüne ilişkin sözlerine tepki gösterdi.

Çatı kuruluş TOBB yönetimi başta olmak üzere Türkiye'deki tüm odaların her zaman Türk-Kürt ayrımı yapmadan esnafın yanında olduğunu ve ziyaretler gerçekleştirildiğini belirten Hiçyılmaz, odalar olarak Türkiye'de herhangi bir karışıklığın olmaması için gayret sarf ettiklerini söyledi.

Türkiye'de kaos ortamı oluşturmak isteyenlere fırsat vermeme adına hareket ettiklerini dile getiren Hiçyılmaz, şunları kaydetti:

"Biz bir bütünüz. Türk-Kürt bin yıldan beri kardeş olarak yaşamıştır. Bundan sonra da dünya ayakta durduğu sürece kardeşliğimizi devam ettirmemiz gerekir. Türkiye'nin bazı illerinde olduğu gibi Kayseri'de de doğuya giden otobüslerin taşlanma hadisesi olmuştu. Biz böyle birşeyi kesinlikle tasvip etmediğimizi ve çok üzüldüğümüzü gösterme adına, böyle olayların bir daha yaşanmaması, bu yanlışın Türkiye'ye mal edilmemesi adına çalışma başlattık. Kayseri şehir terminalinden doğuya giden otobüsleri durdurarak yolcuları ziyaret edip onlara gül ve lokum ikramında bulunduk. Kardeşliğimizi, birbirimizden ayrılmamamız gerektiği yaklaşımını gösterdik. Biz sadece esnafımıza değil kürt vatandaşların tamamına sahip çıkıyoruz. Hiçbir Kürt kardeşimize hiçbir şekilde zarar verilmemesi için gayret gösteriyoruz. Kürtlere gelen zarar bize gelmiş olur. Nitekim bize bir zarar geliyorsa bundan da Kürt kardeşlerimizin olumsuz etkilendiğinin farkındayız."