Henkel, 2014 yılı üçüncü çeyrek mali sonuçlarını açıkladı. Şirketin satışları üçüncü çeyrekte yüzde 1,2 artışla 4 milyar 236 milyon euroya, faaliyet karı ise yüzde 3,1 artış ile 693 milyon euroya ulaştı.

Henkel, 2014 yılı üçüncü çeyrek mali sonuçlarını açıkladı. Açıklamaya göre Henkel’in satışları üçüncü çeyrekte yüzde 1,2 artış ile 4 milyar 236 milyon euroya, faaliyet karı ise yüzde 3,1 artış ile 693 milyon Euro’ya ulaştı. Düzeltilmiş vergi öncesi kar marjı yüzde 0,3 artış ile yüzde 16,4’e gelirken düzeltilmiş imtiyazlı hisse senedi başına kazanç yüzde 6,4 artış ile 1.17 euroya yükseldi. Döviz etkisinin yüzde 2,2 oranındaki olumsuz etkisinden arındırılan satışlar yüzde 3,4 yükseldi. Döviz ve satın alma/elden çıkarma gibi faktörlerden arındırılmış organik büyüme ise yüzde 2,3 oranında arttı. Gelişmekte olan piyasalarda güçlü organik büyüme de yüzde 6,7 arttı.

Henkel CEO’su Kasper Rorsted konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Henkel, zorlu piyasa koşullarına rağmen 2014 yılının üçüncü çeyreğinde sağlam bir performans sergiledi. Tüm iş birimlerimizde organik büyümeyi artırdık ve karlılığımızı geliştirdik.” şeklinde konuştu. Kasper Rorsted “Güçlü organik büyüme ile gelişmekte olan piyasalar bir kez daha ortalamanın üzerinde bir büyüme gösterdi. Üçüncü çeyrekte Bergquist şirketinin satın alınması, Yapıştırıcı Teknolojilerinin lider konumunu daha da geliştirecektir. Bu yıl içerisinde ürün portföyümüzü daha da genişletmek için her üç iş birimimize yaklaşık 1,7 milyar Euro yatırım yaptık” dedi.