DENİZLİ (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Türkiye'nin 2023 hedefine ulaşması ve orta gelir tuzağından uzaklaşması için ihracatını yıllık ortalama yüzde 10 artırması, enflasyonu yüzde 5'in altına düşürmesi ve yıllık en az yüzde 5 büyümesi gerektiğini söyledi. 

Kocasert, Avrasya Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (AYSİAD) düzenlendiği "Denizli Gündemi" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye ve dünya ekonomisinde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Küresel ekonomik krizlere rağmen Türkiye ekonomisinde olumlu gelişmelerin yaşandığını ifade eden Kocasert, ekonominin zayıf yönlerinden birinin cari açık olduğunu dile getirdi.

Kocasert, "Türkiye 2023 hedefine ulaşmak ve orta gelir tuzağından uzaklaşmak için ihracatını yılda ortalama yüzde 10 artırmalı, enflasyonu yüzde 5'in altına düşürmeli ve yılda ortalama yüzde 5 büyümelidir" dedi. 

Kocasert, Türkiye'nin önümüzdeki dönemde tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon, halı, çelik, otomotiv makine ve aksamları, yaş meyve ve sebze, kuru meyve ve sebze, fındık ve zeytinyağında dünya ticaretinden alacağı payı artıracağını, bu sektörlerde dünya çapında söz sahibi olmaya aday olduğunu kaydetti. 

AYSİAD Başkanı Hüseyin Erikler, konuşmasının ardından Kocasert'i derneğe üye yaptı.