Başkan Çağlayan; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul İl Başkanlığından, AK Parti 7. Olağan Denizli, Mersin, Uşak il kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı. Buradan esnaf ve sanatkara müjde veren Cumhurbaşkanımız, "Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin 1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 arası 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitleri ertelenecektir." dedi.

Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında uygulamaya konulan Esnaf Destek Paketi, yeni tip koronavirüs (KOVID-19) salgınından olumsuz etkilenen esnafa önemli katkı sağladı.

Ekonomik İstikrar Kalkanı düzenlemeleri kapsamında da Halkbank tarafından, nakit akışı sıkıntısı yaşayan esnaf ve sanatkarlara finansman imkanı sağlamak amacıyla Esnaf Destek Paketi adı altında "işletme kredisi" ve "esnaf kredi kartı" fırsatı getirilmişti.

Halkbank tarafından sağlanan krediler kapsamında yürürlüğe konulan, 25 bin liraya kadar limitli, 36 aya kadar vadeli, yıllık yüzde 4,5 faizli, 6 aya kadar ödemesiz dönem uygulanabilen Hazine faiz destekli işletme kredisinden binlerce esnaf ve sanatkar yararlandı.

Hazine ve Maliye Bakanımız Lütfi Elvan ‘ın yaptığı açıklama ile Kovid-19 salgını nedeniyle faaliyetlerine ara verilen iş yerlerinin vergi ödeme tarihleri ertelendi.

Bakan Elvan açıklamasında; “Kovid-19 nedeniyle gecici süreliğine faaliyetlerine ara verilen mükelleflerimizin vergilerini erteledik ‘’dedi. Sinema ,kahvehane,internet kafe, halı saha, hamam faaliyetinde bulunan mükelleflerimizi 1 Aralık 2020 itibarıyla mücbir sebep kapsamına aldık . Bahse konu mükellefler tarafından mücbir sebep döneminde verilmesi gereken KDV ve muhtasar beyannamelerin beyan ve bunlara ilişkin ödeme süreleri mücbir sebep halinin sona ereceği tarihi izleyen ayın 26. Günü sonuna kadar uzatıldı” dedi.

Başkan Çağlayan; “Sayın Cumhurbaşkanımıza, Hazine ve Maliye Bakanımıza tesekkür ediyoruz diyerek, AK Parti her zaman esnafımızın yanındadır bu zor günleri hep birlikte atlatacağız” ifadelerini kullandı.