İl Müdürü Adem Özcan, İl Müdürlüğünün kadın kooperatifçiliğinin yaygınlaştırılması çalışmaları sonucunda ilimizde 2020 yılı içerisinde kuruluşuna izin verilen üç kadın kooperatifinden biri olan Karaman Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine, Ticaret Bakanlığının Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) kapsamında makine/ekipman alımı için finansman desteği sağlandığını belirtti.

Söz konusu finansman desteği ile alınan makine ekipmanların yerinde incelemesini gerçekleştiren İl Müdürü Adem Özcan, KOOP-DES programı kapsamında ortaklarının en az yüzde 90’ı kadınlardan oluşan ve kadın emeğini önceleyen kooperatiflerin destekleme programına dahil edildiğini ve bu kapsamda tüm illerimizden hibe destek başvurularının alındığını belirterek, Bakanlığımızca yapılan değerlendirmeler sonucunda 41 ilde bulunan kadın kooperatifine ait projelerin desteklendiği belirtti.

İl Müdürü Özcan, bizde bu kapsamda kooperatiflerimize bilgilendirmeler yaparak hibe desteğinden faydalanmalarına yardımcı olmaya çalıştık ve üç aşamalı yapılan proje değerlendirme sonuçlarına göre ilimiz Karaman Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin projesi Bakanlığımızdan hibe desteği almaya hak kazandı dedi. Kooperatifin amacına uygun olarak oluşturulan proje ile Ticaret Bakanlığından %75 oranında hibe almaya hak kazandığını vurgulayan Adem Özcan, bugün de söz konusu hibe ile alınan makine ve ekipmanların yerinde incelemesini yaptıklarını, kooperatifin makine/ekipman alımı sonrasında gerçekleştirmeyi amaçladığı ekonomik katkı ve yaratacağı istihdamın ülkemize ve ilimize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Özeren ise, kooperatifin kuruluşundan, projenin hazırlanması ve teslim edilmesi aşamasına kadar olan süreçte desteklerini ve katkılarını esirgemeyen Ticaret İl Müdürü Adem Özcan’a ve Müdürlük personellerinden Celalettin Kutbay ve Kadir Kalak’a teşekkür ediyoruz dedi. Ayşegül Özeren, hibe desteğiyle edindikleri makine ve ekipmanlar sayesinde geleneksel üretim yöntemleri ile modern üretim sistemlerini birleştirerek seri üretime başladıkları için mutlu olduklarını belirtti. Özeren, pandemi süreciyle birlikte doğal beslenme ve doğal üretimin öneminin arttığını belirterek bizde bu noktada ilimizin yöresel lezzetlerini ve tatlarını, kadın emeğiyle birleştirerek gerek e-ticaret sitelerinden gerekse bireysel olarak bize ulaşan taleplere uygun olarak üretmeye çalıştıklarını, hibe ile alınan makine ve ekipman sayesinde de ürün çeşitliliğini arttırarak yoğun talebi karşılamak adına hızlı bir üretim sürecine girmiş olduklarını dile getirdi. Ürettikleri ürünler hakkında bilgiler veren Kooperatif üyesi Zeynep Dilek Üstbaş ve Emine Taşar ise erişteyle birlikte sebzeli çocuk eriştesine yoğun talebin olduğunu bununla birlikte elma sirkesi, çilek reçeli, erik kompostosu, biber salçası, domates sosu, tarhana, domates kurusu, fasulye kurusu, elma, dut ve kayısı kurusu üretimi de gerçekleştirdiklerini, mevsimsel şartlarla birlikte ürün çeşitliliğini daha da arttıracaklarını belirtti. Ziyaret, yapılan incelemelerin ardından son buldu.