MALATYA (AA) - Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı'nın (KSV) "İlk İşim Okullarda Değişim" projesi kapsamında, Malatya'da meslek edindirme kursunu bitiren ustalara sertifikaları verildi.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, vakfın, sosyal sorumluluk bilincini başarıyla yürüttüğünü söyledi.

İşsiz nüfusun büyük çoğunluğunun vasıfsız kişilerden oluştuğunu anlatan Kamçı, meslek edindirme kurslarının bu anlamda büyük önem taşıdığını ve işsizlik sorununun çözümüne katkı sağladığını ifade etti.

Proje kapsamında Yeşilyurt'ta 17 okulun tadilatının yapıldığını belirten Kamçı, "İnsana yapılan yatırım anlamlı ve çok kıymetlidir. Eğitim sonrası sertifikalarını alan kursiyerlerin işe başlaması kendilerini ve ailelerini olduğu kadar bizleri de sevindirmektedir. Çünkü çalışan ve üreten yurttaşlara ihtiyacımız var. Bu alanda yapılan her çalışma, atılan her adım kutsaldır" dedi.

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ise Türkiye'nin dönem başkanlığında gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi'yle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, 2019'a kadar küresel ekonominin ortalama yüzde 2 civarında büyüyeceğinin öngörüldüğünü, ancak bu büyümenin küresel eşitsizlikleri ne kadar gidereceği konusunun büyük bir soru işareti olduğunu söyledi.

Okyay, "İlk İşim Okullarda Değişim" projesiyle ülke genelinde bir mesleği olmayan insanları meslek sahibi yapmayı ve ilk iş olarak da kendi bölgelerindeki bir okulun hijyen dönüşümünü sağlamalarını hedeflediklerini ifade etti.

Projeyi bu anlamda çok önemli bulduğunu vurgulayan Okyay, şöyle devam etti:

"Toplamda 4 bin 562 gencimizi meslek sahibi yapıp ülke genelinde 55 okulumuzun dönüşümünü sağladık. Meslek sahibi yaptığımız insanların ilk işi olarak 5 yıl içinde 50 okulu yenileme hedefiyle yola çıktığımız projede 55 okula ulaşmanın, binlerce öğrencinin hayatına dokunmanın mutluluğu içindeyiz. Ben de bir anneyim ve okula giden bir oğlum var. Bütün annelerin çocuklarını okula ne umutlarla gönderdiğini biliyorum. Bu umudu beslemek, çocuklarımızı müfredatıyla, eğitim kalitesiyle ve fiziki standartlarıyla en üst düzeye ulaşmış okullarda okutmak hepimizin ortak sorumluluğu. Kale Grubu olarak, 58 yıldır bu toprakların bize verdiği zenginlikleri bu toprakların insanlarıyla paylaşma konusunda azami gayret içindeyiz."

Okyay, eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, sanayi ile üniversite eğitim işbirliğini özendirip desteklemeye yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Her türlü sosyal yardımın içinde bulunmaya çabaladıklarını aktaran Okyay, "1991-2014 yılları arasında yaptığımız bağış tutarı 26 milyon lira. Geliştirme ve uyum kurslarıyla da inşaat sektörüne 4 bin 313 vasıflı usta kazandırdık. İşsizlik ve mesleksizliğin büyük bir sorun olduğu ülkemizde kısa bir sürede 8 bin 875 insanımızın koluna altın bilezik takmak, bizim için gerçekten çok gurur verici" diye konuştu.

Konuşmaların ardından meslek edindirme kursunu bitiren ustalara sertifikaları Vali Kamçı ve Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay tarafından verildi.

Vali Kamçı, daha sonra Okyay'a kilim ve kayısı ikram etti.

- Öğrencilere yardım yapıldı

Okyay, proje kapsamında tadilat yapılarak dönüşümü sağlanan Dilek Önerönü İlkokulunu da ziyaret etti. Ziyarette öğrencilerle sohbet eden Okyay, okuldaki tüm öğrencilere içerisinde çanta, ayakkabı ve kırtasiye malzemelerinin bulunduğu paketleri hediye etti.

Öğrenci ve veliler tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Okyay'a bazı öğrenciler, yazdıkları şiir ve teşekkür mektuplarını okudu.