Hatay’ın Dörtyol ilçesinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek Dörtyol İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali, 19-24 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Dörtyol Belediyesi tarafından düzenlenen festival tanıtım toplantısında konuşan Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı H. İbrahim Seçer, festivalin milli mücadelede ilk kurşunu atan Dörtyol’un tanıtımı için önemli olduğunu söyledi. Seçer, festivalin ayrıca ilçenin önemli gelir kaynağı arasında olan narenciyenin tanıtımına da önemli katkı sunacağına inandığını belirtti.

Festival hazırlıkları hakkında bilgiler veren Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, "Bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceğimiz festival, Milli Mücadelede İlk Kurşun‘un Dörtyol’da atılışının duyurulması, narenciyemizin tanıtımı ve bin yıllık kardeşliğimizin yaşatılması açısından da son derece önemlidir" dedi.

Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak ise 4. Dörtyol İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali’nin hem ilçenin tanıtımı adına hem de katma değer sağlayacağına vurgu yaparak festivale katkı veren tüm paydaşlara teşekkür etti.

Festivalde sanatçı Ahmet Şafak, Çağatay Akman, İsmail Altunsaray, Kolpa ve Emre Aydın gibi isimlerin sahne alarak konserler vereceği belirtildi.