Dört yıl önce internette tespih satmaya başlayan Tesbihane, İnternet sitesinde, Osmanlı ve Selçuklu figürlerini özgün tasarımlarla yorumlayarak, 40 bin tespih ve 50 bin yüzük sattı. Tesbihane internet başarısı sonrası Ankara’nın ardından İstanbul’daki ilk mağazasını açıyor.

Tesbihane, dört yıl önce açtıkları internet sitesinde, Osmanlı ve Selçuklu figürlerini özgün tasarımlarla yorumlayarak, 40 bin tespih ve 50 bin yüzük sattı. Geçtiğimiz haftalarda ilk mağazasını Ankara Keçiören’de açan Tesbihane, İstanbul’da da Levent Özdilek AVM’de yeni bir mağaza açtı.

Tesbihane’nin kurucuları Veysel Çimenci ve Hakan Kapıyoldaş, toplumda yıllardır yer almış tespih ve yüzükte bir marka oluşturmayı başardıklarını aktararak, “Geçtiğimiz yıl Facebook’ta en çok takip edilen marka sıralamasında 22. internet sitesi olduk. Tesbihane, bu sıralamayla birçok devi geride bıraktı. Facebook’ta takipçi sayımız 1 milyon 700 bini buldu. Günlük 50 bin ziyaretçi sayfalarımızda dolaşıyor” dedi. İnternette elde ettikleri bu başarının ardından fiziki alanlarda da olmaları gerektiğini fark ettiklerini bildiren ortaklar, “Müşterilerimizden de bu yönde talepler geliyordu. Biz de onlara daha yakın olmak istedik. Artık ürünlerimiz, internetten fiziki mağazalara da taşındı” dedi.

Çimenci ve Kapıyoldaş, sektörde ilk markalı mağazayı kendilerinin açtıklarını anlatarak artık mağazalaşarak da büyüyeceklerini aktardı. Ortaklar, önümüzdeki yıl toplamda 33 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini bildirerek, “Kendimiz mağaza açacağımız gibi franchise yoluyla da hedeflediğimiz rakamlara ulaşacağız. İlk yurtdışı mağaza için de Almanya’yı düşünüyoruz” dedi. 20 ülkeye de ciddi satış gerçekleştirdiklerini ifade eden Çimenci, “Özellikle gurbetçilerimizin yoğun olduğu Avrupa ülkelerinde güzel satışlarımız var. Bu ülkelerin yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere Ortadoğu ülkeleri satış portföyümüzde bulunuyor” diye konuştu.