HOKAF ve MÜSİAD Rotterdam tarafından çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 30 iş adamına yatırım gezisi programı organize edildi. Program kapsamında 9-13 Kasım 2017 tarihleri arasında Karaman, Aksaray, Nevşehir ve İstanbul’da ziyaretlerde bulunulacak.

Ziyaretler takviminin ilk durağı Karaman’a gelen 30 iş adamı ilk olarak Karaman MÜSİAD İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Karaman MÜSİAD Başkanı Ali Cevher gelen iş adamlarını kapıda karşıladı. Karaman MÜSİAD İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Ali Cevher, yurt dışından gelen misafirlere teşekkür ederek onları Karaman'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Ali Cevher iş adamlarına Karaman ekonomisi ve yatırım fırsatları hakkında bilgiler verdi.

Toplantıda söz alan Hollanda Karamanlılar Federasyonu (HOKAF) Başkanı Mustafa Duyar Hollanda'daki iş adamlarının Karaman’a yatırım yapmalarını sağlamak için çalıştıklarını dile getirerek, ‘’İş adamlarımızı yerli iş adamlarıyla buluşturmak için buradayız. Vakfımız 20 yıl önce kurulmuş ve bugünlere gelmiş bir vakıftır. Şimdi bayrağı biz teslim aldık ve bunu federasyona çevirdik. Hollanda da 450 bin Türk var. Bu rakamın yüzde onu Karamanlıdır. 20 bin iş adamından iki bini yine Karamanlıdır. Hollanda'da büyük iş yapan iş adamlarımız var. Onlarla gurur duyuyoruz." dedi.

Toplantı sonunda gurbetçi iş adamlarına, yıllar evvel çıkan yangın sebebiyle yurt dışına gitmek zorunda kalan Karamanlıların tarihini anlatan Alaattin Uca ve Aytunç Ülker'in "Karaman Çarşı Yangını ve Avrupaya göç" adlı kitabı hediye edildi.

Karşılıklı hediyeleşmelerin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ile toplantı son buldu.