HOKAF ve MÜSİAD Rotterdam tarafından çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 30 iş adamına yatırım gezisi programı organize edildi. Program kapsamında Karaman’a gelen 30 iş adamı ilk olarak Karaman MÜSİAD İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Buradaki ziyaretin ardından Karaman Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ÜÇSA Ambalaj fabrikasını ziyaret ettiler. İş adamlarından oluşan heyet son olarak Karaman OSB Müdürlüğü’nde yapılan sunumları izlediler.

Karaman Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ali Osman Kaşıkçı Karaman sanayisini hakkında bilgiler verdi. Kaşıkçı yatırım fırsatlarına da değinerek katılımcıların sorularını cevapladı.

OSB Müdürü Cahit Gökalp de Karaman Organize Sanayi Bölgesi hakkında katılımcılara bilgilendirme yaptı.

Ayrıca toplantıda işadamlarına Ongun A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Dereli Lojistik ve Serbest Bölge hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. Kerim Dereli serbest bölgelerin avantajlarına değinerek Serbest Bölge'nin gümrük alanı dışı kabul edilen KDV ve gümrük vergisi alınmayan bölge olduğunu aktardı.  Dereli Serbest Bölge de her türlü ticari faaliyetin yapılacağı ve bölgede bürokratik işlemlerin tek elden yürütüldüğünü belirtti.

Sunumların ardından iş adamları OSB Müdürlüğü’nden ayrıldı.