KAYSERİ (AA) - İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl hazırlanan "Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırma sonuçlarına göre, listede Kayseri'den 16 firma yer aldı.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, yaptığı yazılı açıklamada, İSO ilk 500 listesinde 16 KAYSO üyesinin yer almasından büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Boydak, HES Hacılar Elektrik San. ve Tic. AŞ, Kayseri Şeker Fabrikası AŞ ve Boytaş Mobilya San. ve Tic. AŞ'nin geçen yıl olduğu gibi bu senede Kayseri sıralamasında ilk üç sırayı paylaştığına işaret etti.

İSO ilk 500 sıralamasına giren firmaları kutlayan Boydak, şunları kaydetti:

"Bu yıl 16 firmamız bu listede yer aldı. 2014 yılı İSO ilk 500 listesinde firma ve adet bakımından geçen seneye göre artış olduğunu görmekteyiz. Benim de mensubu olduğum HES Kablo yine Kayseri sıralamasında birinci gelerek gururumuz oldu. Bu yıl listeye yeni girmiş olan Sersim Dayanıklı Tüketim Malları San. ve Tic. Koll. Şti. İbrahim ve Mustafa Ustaoğlu, Femaş Metal San. ve Tic. AŞ ve Yataş Yatak ve Yorgan San. Tic. AŞ firmalarını kutluyorum.

Her zaman söylediğimiz gibi bu listelere girmek önemli ama kar edip ayakta kalabilmek, faaliyetlerini sürdürüyor olabilmek çok daha önemli. Bu listelere giren firma sayısının önümüzdeki yıllarda daha da artmasını temenni ediyoruz. Bu vesileyle sıralamaya giren tüm firmalarımızı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum."