İsviçre Jura Kantonu Ekonomi ve İşbirliği Bakanı Michel Probst ve beraberindeki firma temsilcileri Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret etti. İsviçreli Bakan Probst, Bursa’nın Türkiye’deki en önemli kalkınma merkezlerinden birisi olduğunu söyledi.

İsviçre Jura Kantonu Ekonomi ve İşbirliği Bakanı Michel Probst ve beraberindeki ince metal, saat, mücevher, metal el aletleri ve metal profil üretimi alanında faaliyet gösteren firma temsilcilerinden oluşan 19 kişilik heyet, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener ve Genel Sekreter Hüseyin Güler ile biraraya geldi.

Bursa’nın ticari potansiyeli ve iş birlikleri hakkında görüşme gerçekleştiren heyete BTSO’nun faaliyetleri hakkında sunum yapıldı.

“KALKINMANIN EN ÖNEMLİ MERKEZLERİNDEN BİRİSİNDE BULUNUYORUZ”

Her yıl İsviçre’de gerçekleştirdikleri ekonomik misyonun sonucu olarak Bursa’da bulunduklarını belirten İsviçre Jura Kantonu Ekonomi ve İşbirliği Bakanı Michel Probst, “Türk şirketlerini, Türkiye’yi ve onun sanatsal mirasını görmek için buradayız. Çok şanslıyız çünkü kalkınmanın en önemli merkezlerinden birisinde bulunuyoruz. Ziyaret sayesinde ülkenin tarihi mirasını da yakından görme imkanımız oldu” dedi.

“ORTAKLIKLAR OLUŞTURULABİLECEĞİNİ GÖRDÜK”

Gerçekleştirdikleri ziyaretin iki ülke arasındaki dostluk ve ticaret ilişkilerini geliştirmesine yardımcı olacağını düşündüğünü söyleyen Bakan Probst, “Gerçekleştirdiğimiz toplantıda odanın son derece dinamik, geleceğe yönelik fikirleri ve vizyonu olan projeleri hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Oda tarafından gerçekleştirilen projeleri dinledikten sonra iki ülke arasındaki alışverişin ve yeni stratejilerin geliştirilebileceğini, ortaklıkların oluşturulabileceğini gördük. Bu ziyaretin heyetimiz ile Bursalı iş adamları arasında daha iyi dostluklar ve iş imkanları yaratacığını ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

BTSO’NUN FAALİYETLERİ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, heyete Bursa ekonomisi ve BTSO’nun faaliyetleri hakkında bilgi verdi. BTSO’nun 35 bin üyesinin bulunduğunu ve ortaklıklarla birlikte odanın yaklaşık 100 bin işvereni temsil ettiğini söyleyen BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, “Bursa bilindiği gibi Osmanlı’nın ilk başkenti. Bursa’nın tarihi geçmişi ve özellikleri ekonomisine de yansıdı. Bursa’nın her sektörde iş yapabilme kaabiliyeti var. 2 milyon 800 bin kişinin yaşadığı Bursa Türkiye’nin dördüncü büyük kenti. İhracatta ise Türkiye’nin ikinci büyük kenti konumunda” şeklinde konuştu.

“İŞBİRLİKLERİNİN ARTACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Türkiye’nin 2013 yılı itibariyle İsviçre’ye ihracatının 956 milyon dolar, ithalatının ise 8.7 milyar dolar olduğunu ifade eden BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener ise, “Ülkemiz ile İsviçre arasındaki dış ticaret hacmi 2009 yılı hariç sürekli artış göstermiş. Bursa’da ise İsviçre sermayeli 19 firma faaliyet göstermekte. Bu ziyaretlerin firmalar arasındaki işbirliklerini daha da artırmasını ümit ediyoruz” dedi.