Başyayla'ya 2012 yılında kesin dönüş yapan Tahir Kahraman (46) ilçede var olan geçim kaynaklarına bir yenisini daha ekledi. İlçede düzenlenen kursu başarıyla tamamlayan Kahraman, bilgilerini uygulamaya dökerek yeni bir gelir kapısı elde etti.

İlk olarak bu işe başlarken tereddütleri olduğunu söyleyen Tahir Kahraman, zaman içerisinde ürettiği mantarları paraya dönüştürmenin mutluluğu içinde olduğunu belirtti.

Gazetecilere konuşan Kahraman; "İlçemiz Başyayla'da belli geçim kaynakları var. Bunların dışına çıkmak cesaret istiyor. Biz de memlekete döndükten sonra ilçemizde verilen istiridye mantar üretimi kursunu başarıyla bitirip bu işe giriştik. Kursiyerlerden ben ve bir kaç kişi daha cesaretimizi toplayıp ilçede kullanmadığımız depo ve ahırlarımızı bu iş için uygun hale getirdik. Geçen yıl başladığımız bu işten ekonomik gelir elde etmeye başladık. Başlangıçta tereddütlerimiz vardı ama ailemin de desteğiyle bu işin üstesinden gelmeyi başardık. Artık üretiyor ve ürünlerimizi ilimiz Karaman’dan gelen anlaştığımız bir toptancıya veriyoruz, bizden yüklediği istiridye mantarları değişik bölgelere dağıtımı yapılıyor” dedi.

Mantar tüketiminin önemine de değinen Kahraman, sağlıklı bir besin olan mantarın vücuda faydalı olduğunu ve doğal bir besin olması dolayısıyla son zamanlarda tüketiminin arttığını söyledi.

İşsizlik nedeniyle ilçeden dışarıya giden nüfusun da farklı mesleklere yönelmesi gerektiğini belirten Kahraman, "Farklı düşünmek farklı mesleklere yönelmek gerekiyor. Artık kendimizi klasik tarımın dışına çıkarmamız yeni iş sahalarını oluşturmamız gerekiyor. Her şeyi devletten beklemek kolaycılığa kaçmamak gerekiyor.

Ayrıca, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker Bey ve Ziraat Mühendisi Sibel Gündoğdu Hanım’a desteklerinden dolayı teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi.