İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, Öncelikli Dönüşüm Programı Eylem Planı’nı değerlendirdi. Çağlar, "Bu plan Türkiye için yepyeni bir vizyonun kapılarını aralıyor. 417 eylem planının her birine birlik ve beraberlik içinde dört elle sarılırsak yeni bir başarı hikayesi yazarız" dedi

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, Öncelikli Dönüşüm Programı Eylem Planı’nı değerlendirdi. Çağlar, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bugün açıkladığı Öncelikli Dönüşüm Programı Eylem Planı’nın, reel sektöre yeni bir sıçrama dönemi yaşatabileceğini belirterek, "Cumhuriyet tarihimizin en önemli yapısal dönüşüm hamlesi olarak açıklanan programdan İstanbul iş dünyası olarak büyük heyecan duyduk. Bu plan Türkiye için yepyeni bir vizyonun kapılarını aralıyor. 417 eylem planının her birine birlik ve beraberlik içinde dört elle sarılırsak yeni bir başarı hikayesi yazarız" dedi.

Çağlar, yenilikçi girişimciliğin merkezi olan bir Türkiye için Başbakan Davutoğlu’nun açıkladığı 9 sektörel dönüşüm programının hem makro istikrarı destekleyeceğini hem de işletmelerin üretim ve rekabet gücünü kamçılayacağını vurgulayarak "Millet olarak Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl hedeflerini yakalayabileceğimize inancımız tamdır. Hepimiz biliyoruz ki, sanayicimizin gerçek sorunu teknoloji ağırlıklı ve yüksek katma değerli üretim. Hükümetin dönüşüm planı da Türkiye’nin yeni dünya dengelerinde hak ettiği konuma ulaşması için yolumuzu aydınlatmıştır" diye konuştu.

İTO Başkanı Çağlar, eylem planında yer alan ithalata bağımlılığın azaltılması, yerli üretime destek verilmesi, tarım ve enerjide verimliliğin artırılması gibi başlıkların Türkiye’yi geleceğe taşıyacak hamleler olduğunu kaydetti. İbrahim Çağlar, iş programının bir uygulama takvimine bağlanmasından da memnuniyet duyduklarını vurguladı.