İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Kadın Girişimciler Kurulu ile Genç Girişimciler Kurulu üyeleri seçimle belirlendi. Kurul üyeleri İTSO’yu yeni dönemde İl İcra Komitesi’nde temsil edecek.

İTSO Konferansa Salonu’nda yapılan seçimlerde, odanın 49 kişiden oluşan Genç Girişimciler Kurulu ve 46 kişiden oluşan Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri İl İcra Komitesi’ne gönderecekleri üyeleri belirledi. Kadın Girişimciler Kurulu asil üyeliğine Müfide Karaduman, yedek üyeliğe Yar. Doç. Dr. Zerrin Fırat, Genç Girişimciler Kurulu asil üyeliğine Umut Ortakçı, yedek üyeliğe de Mahir Bayram seçildi. Asil üyeliğe seçilenler, ocak ayında Bursa’da yapılacak seçimde oy kullanacak.

İTSO Başkanı Metin Anıl, kadın ve genç girişimcileri çok önemsediklerini söyledi. Başkan Anıl, kadın ve genç girişimcilerin sayısının artmasıyla Türkiye ekonomisinin daha çok büyüyeceğini ve 2023 hedeflerine daha rahat ulaşacağını belirterek, “Kadın ve gençlerimizin iş yaşamında daha aktif hareket edebilmeleri için elimizden gelen çabayı harcıyoruz. Bu dönemde İTSO kadın ve genç girişimciler kurullarında akademisyenler ve üniversite öğrencileri de bulunuyor. Bu kadrolar, İnegöl ve Bursa ekonomisi için çok güzel projeler geliştirecekler. İTSO yönetimi olarak bu projelere gereken desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.