İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) e-ticaret semineri düzenliyor.

21 Kasım 2014 tarihinde odanın konferans salonunda yapılacak seminerde, Uludağ Üniversitesi (U.Ü) İnegöl İşletme Fakültesi Yönetim Bilimi ve Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Melih Engin, İTSO üyelerine ve bu alana yatırım yapmak isteyen girişimcilere sistem hakkında ayrıntılı bilgiler verecek.

İTSO Başkanı Metin Anıl, düzenleyecekleri seminerin ticaret süreçlerini elektronik ortama taşımak isteyen üyelerinin yanı sıra, bu alana yatırım yapmak isteyen girişimcilere açık olduğunu söyledi. Anıl, bu alana ilgi duyanlara geniş bir bakış açısıyla e-ticaret hakkında bilgi vermek maksadıyla düzenleyecekleri seminerin ücretsiz olduğunu belirtti.

Kısa süre önce yürürlüğe giren kanununla yeni bir boyut kazanan e-ticaretin Türkiye’deki işlem hacminin yıllardır hızlı bir ivmeyle arttığını söyleyen Anıl, 2013 yılında 30 milyar lira olan işlem hacminin, bu yıl sonunda 50 milyar liraya çıkmasının beklendiğini ifade etti.  Anıl, on binlerce çalışanı, 15 bini aşkın sitesi ve 10 milyonun üzerinde müşterisiyle dev bir hacme ulaşan e-ticaret sektörünün önünün açık olduğunu belirterek, “Teknolojinin de getirdiği hızlı büyüme trendi devam edecek. Dünya genelinde yüzde 40-45’ler ile ifade edilen sektördeki büyüme, ülkemizde yıllardır yüzde 55-60 seviyelerinde devam ediyor. Üyelerimizin bu pazardan pay almaları ve yeni girişimcilere ışık tutmak maksadıyla düzenlediğimiz seminerimize ilgi duyan herkesi bekliyoruz” şeklinde konuştu.