Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) Yönetim Kurulu Başkanı Şamil Özoğlu’ndan Kalıpçılar Vadisi hakkında bilgi alan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, firmaların OSB alanında bir araya gelmesinin çok doğru bir karar olduğunu, kümelenmenin sağlayacağı avantajların sektöre güç katacağını söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda üst seviyede yöneticileri ziyaret eden Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) Yönetim Kurulu, başta Yalova’ya kurulacak Kalıp İhtisas OSB olmak üzere birliğin projeleri hakkında bilgi verdi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan’dan Kalıpçılar Vadisi’ne destek sözü alan UKUB Başkanı Şamil Özoğul, "Türk kalıp sanayiine yön verecek proje, sektörün dünyadaki pazarlarındaki rekabet gücünü artıracaktır. OSB alanında ortak kullanım alanları oluşturulacak. Kurulacak teknoloji merkezi ile firmaların üretim maliyetlerinin düşürülmesinin sağlanması da söz konusu. Ayrıca lise ya da yüksekokul açarak mesleki eğitimi öne çıkarmak için eğitimli kalıpçılar yetiştireceğiz" diye konuştu.

Müsteşar Arslan ise, sektörde faaliyet gösteren firmaların OSB alanında bir araya gelmesinin çok doğru bir karar olduğunu ve kümelenmenin sağlayacağı avantajların sektöre güç katacağını kaydetti.