ANKARA (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye için 2015-2017 döneminin kritik olduğunu belirterek, "Hükümet olarak çok hazırlıklıyız, eylem planımızı Başbakanımız ilan etti, yol haritamız belli. Önümüzdeki dönem Türkiye'nin reformlarının hızlanacağı bir dönem olacak" dedi.

Yılmaz, Ankara Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz ve beraberindeki heyeti, makamında kabul etti. 

Ankara'yı siyasi merkez olarak gördüklerini belirten Yılmaz, başkentin aynı zamanda ekonomik merkez olduğunun da unutulmaması gerektiğini söyledi. Türkiye ekonomisi içinde Ankara'daki ticaret ve sanayinin çok önemli bir yeri olduğuna işaret eden Yılmaz, bakanlık olarak başkente ulaşım başta olmak üzere birçok konuda yatırım yaparak, mevcut potansiyeli daha fazla harekete geçirmek için gayret gösterdiklerini anlattı. Yılmaz, Kalkınma Ajansı ve diğer çalışmalarla Ankara'nın ekonomik kalkınma ve gelişmesine destek olmaya çalıştıklarını ifade etti. Başkentin sosyal gelişmişlik düzeyinin çok yüksek olduğuna dikkati çeken Yılmaz, Ankara'da yetişmiş bir insan gücü potansiyeli bulunduğunu vurguladı. 

Yılmaz, Türkiye'nin, kritik bir aşamaya geldiğini, bundan sonra daha fazla araştırma, geliştirme, ticarileştirme ve katma değeri daha yüksek bir ekonomik yapı oluşturma yoluna gidilmesi gerektiğini ifade etti. Bu noktada Ankara'nın çok özel bir rolü olacağının altını çizen Yılmaz, üniversite, araştırma merkezi ve teknoparklarıyla başkentin önemli bir konuma sahip olduğunu vurguladı. Türkiye'nin sınıf atlamasında, üst orta gelir grubundan yüksek gelir grubuna geçişinde de Ankara'nın öncü rolü olacağına işaret eden Yılmaz, başkentin kalkınma sürecine katkısının devam edeceğini belirtti.

- "Özel sektörü paydaş ve ortak olarak görüyoruz"

Kalkınma sürecinin kamu ve özel sektör işbirliğiyle gerçekleştiğini belirten Yılmaz, kalkınmış ülkelerin bir çoğunda bu durumun görüldüğünü söyledi. Sadece kamu yatırımlarıyla kalkınmanın mümkün olmadığının altını çizen Yılmaz, kamu ve özel kesimin daha fazla diyalog içinde olduğu ülkelerde kalkınma sürecinin daha hızlı gerçekleştiğini vurguladı. Özel sektörü paydaş ve ortak olarak gördüklerini dile getiren Yılmaz, ATB ile yeni dönemde de birlikte çalışmak istediklerini ifade etti.

Yılmaz, "Önümüzdeki dönem Türkiye'nin reformlarının hızlanacağı bir dönem olacak. Türkiye için 2015-2017 dönemi kritik. Bu dönemde seçim yok, siyasi gündem açısından daha rahat bir dönem. Hükümet olarak çok hazırlıklıyız, eylem planımızı Başbakanımız ilan etti, yol haritamız belli. İnşallah reformları hep birlikte hayata geçirerek Türkiye'yi hakkettiği çok daha üst noktalara taşırız" diye konuştu.

ATB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz da Türkiye'nin büyümeye ihtiyaç duyduğu bir dönemde, kalkınmanın çok önemli olduğunu belirtti, Yılmaz'ın tekrar Kalkınma Bakanı olması dolayısıyla memnun olduklarını dile getirdi. Yavuz, ATB'nin çalışmaları hakkında bilgi vermek ve Yılmaz'a "Hayırlı olsun" demek için ziyaret ettiklerini söyledi.

Yılmaz, ayrıca Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ve Yönetim Kurulu üyelerini de makamında kabul etti.

Basına kapalı gerçekleşen kabulde, Özdebir'in Bakan Yılmaz'a yeni görevinde başarılar dilediği ve ASO tarafından sanayinin sorunları, tespitler ve çözüm önerilerine ilişkin hazırlanan raporu ilettiği öğrenildi.