Başkan Uğurlu, Selçuk Üniversitesi’ndeki Çevre Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı iken Çevre Bakanlığı’na, “Tuz Gölü’nün Kirliliğini Önleme Projesi” hazırladı. Proje sırasında yapılan sismik araştırmalarda Uğurlu ve ekibi, gölün 300 metre derinliğinde sayıları 7’ye ulaşan ve kilometrelerce uzayan tuz dağlarına rastladı.
Biyosfer durumda olan bu ‘dom’ların suyla yıkanarak boşaltılması ve eriyiğin Tuz Gölü’ne deşarj edilmesi durumunda; milyarlarca tonluk doğal gazın depolanabileceği hacimlerin sağlanacağını tespit eden Uğurlu ve ekibi, projeyi Çevre Bakanlığı’na büyük bir raporla sundu.
O zamanlar yeterli desteği bulamayan proje raflarda kaldı. Şimdiki hükümetimiz geçen ay gerçekleştirdiği bir ihaleyle bu fevkalâde önemli ve hayati projeyi başlatmış oldu.  
Doğalgazını ağırlıklı olarak Rusya, İran ve Azerbaycan’dan alan Türkiye’nin yeraltı depolama kapasitesi yetersiz olduğu için, herhangi bir sorun nedeniyle gaz akışının kesilmesi durumunda, sanayi tesisleri başta olmak üzere Botaş gaz kesintilerine gitmek zorunda kalıyor. Başkan Uğurlu’nun yıllar önce geliştirdiği bu proje ile artık Türkiye, büyük ve geniş bir depolama alanına sahip olacak ve ülkemiz uluslar arası gaz kesintilerinden etkilenmeyecek. Projenin altı kuyuluk birinci aşaması 2016’da tamamlanarak yaklaşık 500 milyon metreküp çalışma gazı kapasiteli tesisin devreye alınması, kalan altı kuyunun da 2019’da devreye alınması planlanıyor. Depoda ayrıca, sistemin çalışması için 500 milyon metreküplük gaz da ek olarak tutulacak.