ŞANLIURFA (AA) - Karacadağ Kalkınma Ajansı (KKA) Genel Sekreteri İlhan Karakoyun,  2014 yılında yaklaşık 153 milyon TL'lik kaynağı Diyarbakır ve Şanlıurfa ekonomisine kazandırıldığını bildirdi.

Karakoyun, Şanlıurfa'da bir otelde gerçekleştirilen KKA kalkınma kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, ajansın 2014 yılı ikinci 6 aylık faaliyet raporunu açıkladı.

Ajans olarak Diyarbakır'da Tekstil İhtisas OSB, Şanlıurfa Teknoloji Geliştirme ve Eğitim Merkezi ile Hazır Giyim Sanayi Bölgesi kurulumuna ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirten Karakoyun, kısa süre sonra bölgenin yeni tesislere kavuşmasını beklediklerini ifade etti.

Karakoyun, desteklemelerle firmaların ölçeğini büyütmeye çalıştıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Ajans olarak, şuna kadar 81 buçuk milyon TL'lik hibe desteği sağladık. 2014 yılında yaklaşık 153 milyon TL'lik kaynağı Diyarbakır ve Şanlıurfa ekonomisine kazandırdık. Sağladığımız destekler ile firmalarımızın ölçeklerini büyütmelerine yardımcı oluyoruz. Gerçekleştirdikleri projeler ile üretim kapasiteleri artan firmaların bölgemizin en önemli sorunu olan işsizliğin çözümüne katkı sağlamalarını hedefliyoruz.''

Şanlıurfa Ticaret Borsası ve Kalkınma Kurulu Başkanı Mehmet Kaya da, bölgedeki kamu kurumları, yerel yönetimler ve STK'lara ajansın eğitim ve teknik destek imkanları sağlamaya devam ettiğini söyledi.

Bölge illerinin özellikle genç nüfuslarıyla dikkat çektiğini anlatan Kaya, özellikle son yıllarda Diyarbakır ile Şanlıurfa'ya yapılan yatırımlarda ciddi bir artışın sağlandığını kaydetti.

Kaya, bölgede daha fazla özel sektör yatırımı için yatırımcılara ücretsiz danışmanlık, uygun "yatırım yeri" sunulması ve altyapı eksikliklerinin giderilmesi konusunda ilgili kurum ve kuruluşların çabaları ile desteklerini artırarak sürdürmesini beklediklerini dile getirdi.

Bölgenin gelişip kalkınmasına yönelik fikir ve önerileri ile ajansın Kalkınma Kurulu'nun yol gösterici ve yönlendirici bir misyon üstlendiğini vurgulayan Kaya, bölge illerinde kamu yatırımlarına paralel olarak özel sektör yatırımlarının da geliştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.