Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü “Hanehalkı Tüketim Harcaması (Bölgesel), 2014” konusunda bir basın bülteni hazırladı. Bu bültene göre;       
Hanehalkı Bütçe Araştırması’nın 2012, 2013 ve 2014 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamasının %24,5’i İstanbul’da oturan hanehalkları tarafından yapılırken, Ege Bölgesi %14,6’lık oranla ikinci sırada yer aldı, bunu %12 oranı ile Akdeniz Bölgesi izledi. Harcamaların sadece %1,9’u Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki hanehalkları tarafından gerçekleştirildi.
Konya ve Karaman illerini kapsayan bölgemizde, Hanehalkı Tüketim Harcamalarında en yüksek payı % 22,9 ile konut ve kira harcamaları almıştır.
Konya ve Karaman illerini kapsayan bölgemizde, Hanehalkı Bütçe Anketi verilerine göre hanehalklarının tüketim harcamaları içinde en yüksek payı, konut ve kira harcamaları almaktadır. Bu pay 2013 yılında %22,8 iken 2014 yılında %22,9 olarak tahmin edilmiştir.
Ülkemizde, Hanehalkı Bütçe Anketi verilerine göre hanehalklarının tüketim harcamaları içinde en yüksek payı, konut ve kira harcamaları almaktadır. Bu pay 2013 yılında %25 iken 2014 yılında %24,8 olarak tahmin edilmiştir.
Ülkemizde Konuttan Sonra En Çok Gıdaya Harcama Yapılıyor
Ülkemizde toplam tüketim harcamalarında, konut ve kira harcamalarından sonra en yüksek payı alan grup %19,7 oranıyla gıda ve alkolsüz içecekler olmuştur. Gıda ve alkolsüz içecekleri %17,8 oranıyla ulaştırma harcamaları izlemektedir.  
Toplam tüketim harcamalarında en düşük pay %2,1 ile sağlık grubuna ait iken, eğitim hizmetleri %2,4 oranıyla toplam harcama içindeki en düşük ikinci harcama grubudur. 
Konya ve Karaman illerini kapsayan bölgemizde hanehalkı tüketim harcamalarında, konut ve kira hacamalarından sonra en yüksek payı alan grup %22,3 oranıyla ulaştırma grubu olmuştur. Ulaştırmayı %20,1 oranıyla gıda ve alkolsüz içecekler harcamaları izlemektedir. Konya ve Karaman illerini kapsayan bölgemizde en düşük pay %1,9 ile eğitim hizmetleri grubu ve sağlık grubuna aittir.
Haneler Zorunlu Harcamaları Nedeniyle Eğlenceye Daha Az Pay Ayırıyor
Ülkemizde kültür ve eğlence harcamalarına hanehalkı bütçesinden ayrılan pay sadece %3 iken lokanta ve oteller harcamalarının payı ise %6’dır.
Konya ve Karaman illerini kapsayan bölgemizde kültür ve eğlence harcamalarına hanehalkı bütçesinden ayrılan pay sadece %2,7 iken lokanta ve oteller harcamalarının payı ise %6,1’dir.