Resmi Gazete’de yayınlanan yayımlanan kararla, koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan durumlar kapsamında Kısa Çalışma Ödeneği’nin süresi 1 ay daha uzatılmıştı. Konuyla ilişkin olarak Karaman Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, basın açıklamasında bulundu.

Yapılan basın açıklamasında; “30 Haziran 2020 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 29/6/2020 tarihli ve 2706 sayılı karar ile yeni koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamında zorlayıcı sebep gerekçesiyle daha önce uygulanan kısa çalışma süresi bir ay uzatılmıştır, uzatma işlemi daha önce başvuru yapıp, yararlanan tüm işyerleri için yapılacaktır.

Kısa çalışma uygulayıp ilk taleplerini sonlandıran ya da bitiş tarihi itibariyle kendiliğinden sonlanan ve normal çalışmaya geçen işyerleri, oluşacak fazla ödemeler ve faizine maruz kalmaması için lütfen;

Konu kısmına: "SÜRE UZATIMI İSTEMİYORUZ" yazarak

Kısa çalışma süresinin uzatılmasından yararlanmak istemediklerine dair imzalı dilekçelerini, bağlı bulunduğu İŞKUR birimine (Karaman) fiziki veya elektronik ortamda en seri şekilde aşağıdaki e-posta adresimize bildirmesi gerekmektedir” denildi.

E-posta adresi: [email protected]